sc Heerenveen wil trainingsvelden op nieuwe locatie en maakt ruimte voor breedtesport

15 maart 2023 19:00

De afgelopen periode hebben de gemeente, VV Heerenveen en sc Heerenveen gekeken welke mogelijkheden er zijn voor een vernieuwd Sportpark Skoatterwâld. Op dit moment trainen VV en sc Heerenveen gezamenlijk op het sportcomplex, maar door de toename van het aantal teams bij beide verenigingen is uitbreiding van Skoatterwâld noodzakelijk. sc Heerenveen heeft de betrokken partijen laten weten te willen verhuizen naar nieuwe, nog te ontwikkelen velden om zo ruimte te maken voor de breedtesport.

22052017243255 DJI00132 (1)


Met het toenemende aantal inwoners in de wijk Skoatterwâld is ook het ledenaantal bij VV Heerenveen meer dan verdubbeld. Hierdoor is de ruimte en het gebruik van Sportpark Skoatterwâld steeds meer onder druk komen te staan. Volgens de gemeente is daarom uitbreiding van het huidige sportcomplex noodzakelijk voor zowel de ambities van VV als sc Heerenveen. De club onderzoekt samen met de gemeente wat een geschikte nieuwe locatie is voor de trainingsvelden.

Algemeen directeur Cees Roozemond: "We zijn zoals bekend al geruime tijd in overleg met de gemeente om te kijken naar een geschikt stuk grond voor onze nieuwe accommodatie. We zijn uitermate verheugd dat de gemeente Heerenveen de intentie heeft uitgesproken om ons in deze plannen te willen assisteren, het geeft ons de ruimte die passend is bij onze ambitie."

Roozemond vervolgt: "De club is momenteel in gesprek met meerdere partijen om de financiering van ons nieuwe complex op zo kort mogelijke termijn te kunnen financieren. Wij willen hier een duurzame accommodatie neerzetten, wat na de renovatie van de kleedkamers in het Abe Lenstra stadion een volgende stap is in de verdere professionalisering van de faciliteiten bij de club."

Klik hier voor het persbericht van de gemeente Heerenveen.