sc Heerenveen wint oefenduel: Haye en Olsson scoren

12 september 2023 13:53

sc Heerenveen heeft dinsdagmiddag een oefenwedstrijd gewonnen van Heracles Almelo. In Apeldoorn stond na negentig minuten een 2-0 stand op het scorebord. Beide doelpunten vielen voor rust.

DSC01467


Heracles Almelo was in de eerste minuut al dicht bij de openingstreffer, maar Jan Bekkema greep goed in. De doelman zag vijf minuten later aan de andere kant van het veld wel een doelpunt vallen. Thom Haye benutte een strafschop, na een overtreding op Pelle van Amersfoort. Mats Köhlert kreeg daarna nog een mogelijkheid, maar de opgekomen back stuitte op de keeper. In minuut 38 werd de marge verdubbeld door Simon Olsson, die in het strafschopgebied na een goede kap op doel schoot. Keeper Michael Brouwer zat er nog aan, maar kon de inzet niet keren.

In de tweede helft begon Kees van Wonderen met drie nieuwe namen: Olsson, Bochniewicz en Bekkema werden vervangen door Tahiri, Van Ottele en Van der Hart. Na een uur spelen gingen ook de andere acht basisspelers het veld uit. In het laatste halfuur kwamen beide ploegen niet tot veel serieuze kansen, al moest Micky van der Hart nog wel een keer in actie komen. Hij pakte de bal klem na een kopbal, waardoor het duel eindigde in 2-0.

Opstelling eerste uur: Bekkema; Hall, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Olsson, Brouwers; Nunnely, Van Amersfoort, Webster

Opstelling na zestig minuten: Van der Hart; Braude, Nunumete, Van Ottele, Oostra; Van Ee, Woudstra, Tahiri; Witteveen, Rallis, Karim