sc Heerenveen wint oefenwedstrijd met minimaal verschil van PEC Zwolle

11 oktober 2023 15:09

sc Heerenveen heeft woensdagmiddag op Sportpark Skoatterwâld een oefenwedstrijd met 1-0 gewonnen van PEC Zwolle. Amir Ismaïl zorgde ruim tien minuten voor het eindsignaal voor de enige treffer van het duel. Na een goede actie in het zestienmetergebied kon hij de bal van dichtbij binnenwerken.

PEC6

In de eerste helft kregen beide team nauwelijks kansen. Melle Joop Witteveen en Pelle van Amersfoort hadden een poging, maar die ballen waren simpel te pakken voor de PEC-doelman. Anthony Fontana was aan de andere kant van het veld gevaarlijk, maar Mickey van der Hart zag de inzet naast gaan.

In de tweede helft, toen bij beide teams het grote wisselen was begonnen, bleef het een wedstrijd zonder kansenregen. In minuut 65 was Heerenveen wel dichtbij na een fraai opgebouwde aanval, maar spits Ismaïl kwam net tekort om de bal binnen te glijden. Ruim tien minuten later scoorde de aanvaller toch nog, waardoor de Friezen met 1-0 wonnen.

Opstelling sc Heerenveen eerste helft: Van der Hart; Hall, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Brouwers, Tahiri; Witteveen, Van Amersfoort, Nunnely

Opstelling sc Heerenveen tweede helft: Van der Hart; Hall (76. Timmerman), Van Ottele, Nunumete, Van der Plaat; Van Ee, Olsson, Tahiri (76. Oostra); Faber, Van Amersfoort (60. Ismaïl), Woudstra