sc Heerenveen wint ook tweede oefenwedstrijd met dubbele cijfers

06 juli 2023 22:05

Maandagavond speelde sc Heerenveen in Wolvega in de regen, nu scheen de zon boven het sportpark in Oudemirdum. Wat identiek was aan beide wedstrijden: de ploeg van Kees van Wonderen scoorde er op los. Tegen Regiocombinatie Gaasterland/Sleat werd het 0-11.

RGS 6

Twaalf minuten duurde het voor het eerste doelpunt werd gemaakt. Roan van der Plaat was het eindstation na een goede voorzet vanaf de linkerkant. Zeven minuten later werd de marge verdubbeld door Thom Haye, die de bal geplaatst tegen de touwen werkte. Heerenveen bleef zoeken naar meer doelpunten, maar die kwamen er niet voor de pauze. Dat lag vooral aan doelman Andries Zijlstra, die meerdere keren goed ingreep en een strafschop pakte van Thom Haye.

Na de pauze ging de bal na twee minuten spelen opnieuw op de stip. Anas Tahiri schoot nu wel raak, wat het startschot was van een doelpuntenstorm. Waar het in de eerste helft namelijk te vaak net geen goal werd, volgden de treffers elkaar nu in rap tempo op. Tahiri maakt zijn tweede, terwijl ook Pelle van Amersfoort, Hussein Ali, Xavi Woudstra (2), Tibor Halilovic en Safouane Karim (2) tot scoren kwamen.

Opstelling sc Heerenveen eerste helft: Klaverboer; Oostra, Timmerman, Bochniewicz, Van der Plaat; Haye, Webster, Olsson; Witteveen, El Moussaoui, Nunnely

Opstelling sc Heerenveen tweede helft: Bekkema; Ali, Nunumete, Van Ottele, Köhlert; Tahiri, Woudstra, Halilovic (80. Van Ee); Timossi, Van Amersfoort, Karim.