Van Wonderen kijkt uit naar 'boeiend programma': "Wij zijn in staat om bij de eerste acht te komen"

31 maart 2023 15:05

sc Heerenveen neemt het zaterdagmiddag om 16.30 uur op tegen AZ. Kees van Wonderen is benieuwd of zijn ploeg zich kan meten met de Alkmaarders. Eerder dit seizoen lukte het de Friezen om in de uitwedstrijden tegen Feyenoord en FC Twente een punt te pakken. Het geeft de trainer en zijn spelers houvast richting het duel met de nummer vier van de Eredivisie.

19032023306418 DSC 4219 (1)


"Tijdens de interlandperiode misten we een aantal spelers, maar de laatste twee dagen hebben we met z'n allen weer getraind. Je proeft veel energie, de spelers hebben zin om de competitie te hervatten", vertelt Van Wonderen. "Ik ben heel benieuwd hoe we erop staan. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij de lijn van de overwinning op FC Groningen door kunnen trekken, maar je moet altijd afwachten hoe we ons als team presenteren na zo’n periode."

De trainer vervolgt: "AZ is een goede, evenwichtige ploeg. Je moet wel van goeden huize komen om daar een resultaat te halen. We zijn ertoe in staat, maar dan moet je misschien ook een beetje geluk hebben. We treffen AZ nu kort na een interlandperiode. Wat gunstiger voor ons zou zijn, is om ze te treffen rondom hun Europese wedstrijden. Je ziet dat het dan impact heeft, dat ze zich toch weer even moeten opladen."

Eerder dit seizoen stond het affiche al in het Abe Lenstra stadion op het programma. Toen won de ploeg uit Noord-Holland met 0-2 door treffers van Dani de Wit en Tijjani Reijnders. "AZ was hier heel goed. Wij hadden onze handen er aan vol, maar er had wel een resultaat ingezeten als wij die strafschop niet hadden gemist in de slotfase", stelt Van Wonderen, die Jeffrey Bruma weer tot zijn beschikking heeft. "Joost van Aken missen we natuurlijk wel met een serieuze blessure."

Play-offs
Nu de interlandperiode voorbij is, is officieel de laatste fase van de competitie van start gegaan. Van Wonderen heeft een duidelijk doel: hij wil met zijn manschappen de play-offs voor Europees voetbal halen. "We hebben nog acht wedstrijden te gaan. Ik denk dat wij in staat zijn om bij de eerste acht te komen", aldus de trainer. "We spelen nog twee uitwedstrijden tegen ploegen uit de top-vijf: AZ en PSV. Daarnaast gaan we nog op bezoek bij Sparta en NEC, twee ploegen waar we mee strijden. Het is een boeiend programma. Wat voor ons belangrijk is, is dat wij kansen blijven creëren én effectiever worden. We moeten ons goede spel vertalen in doelpunten."