Akademy haalt vier nieuwe talenten voor volgend seizoen

25 juni 2024 10:00

sc Heerenveen heeft een aantal nieuwe spelers voor de Akademy binnengehaald. Elijah Harreman, Keyon Hayden, Zamir Noor en Yusupha Sambou spelen na de zomer in de jeugdopleiding.

SKW

'Technisch vaardige' Elijah Harreman
Elijah Harreman komt over van LAC Frisia 1883 en speelt volgend seizoen in sc Heerenveen Onder 14. "Elijah is een technische vaardige spits die veel diepte in zijn spel heeft en beschikt over een neusje voor de goal", vertelt vertelt Nick Vermast, coördinator jeugdscouting. "Elijah is een fijne en leergierige jongen die zichzelf graag uitdaagt. Het is goed om zo’n jongen binnen je groep te hebben."

'Felle' Keyon Hayden
Keyon Hayden speelde dit seizoen in Ajax Onder 12, maar is vanaf de zomer speler van sc Heerenveen. "Middels een stage heeft Keyon zijn kwaliteiten aan de scouting en de technische staf laten zien", vertelt Nick Vermast. "Keyon kan het best omschreven worden als een speler die fel is in de duels en vanuit een interceptie vaak vooruit weet te handelen. In balbezit heeft Keyon dan ook veel dreiging naar voren."

'Doelgerichte' Zamir Noor
Zamir Noor maakt de overstap van VV Heerenveen Onder 14 naar sc Heerenveen. De linksbenige aanvaller kan op beide vleugels uit de voeten, vertelt Nick Vermast, coördinator jeugdscouting. "Zamir is technisch vaardig en beschikt over een goede versnelling en actie. Maar wat hem misschien nog het meest typeert is zijn doelgerichtheid; al zijn acties zijn richting de goal van de tegenstander. Hij leverde afgelopen seizoen veel goals en assists."

'Energieke' Yusupha Sambou
Waar Zamir Noor de overstap maakte binnen Sportpark Skoatterwâld doet Yusupha Sambou hetzelfde. De spits speelde dit seizoen ook bij VV Heerenveen. "Yusupha heeft specifieke kwaliteiten", vertelt Vermast. "Zo heeft hij veel diepgang in zijn spel, is hij doelgericht en sterk in de afronding. Bovendien is Yuspha een speler die veel energie levert voor zijn team."