Dit zijn de trainers en specialisten van de Akademy voor seizoen 2024/2025

21 juni 2024 16:20

Hoofd Akademy Bote Talsma begint op 1 juli bij sc Heerenveen, maar er zijn meer nieuwkomers. De trainers- en begeleidersstaf voor het seizoen 2024/2025 is inmiddels rond. Meerdere talentvolle trainers uit de regio, die eerder al stage liepen bij de club, hebben inmiddels een eigen team onder hun hoede. 

02032024317239 DSC 3842


sc Heerenveen vindt het belangrijk om niet alleen spelers, maar ook stafleden verder te ontwikkelen. In de onderbouw van de Akademy krijgen meerdere talentvolle trainers uit de regio daarom de kans om nieuwe ervaringen op te doen. Waar zij in de voorgaande jaren meeliepen als stagiair van de opleiding CIOS krijgen zij nu, met een verdiend contract op zak, meer verantwoordelijkheid. 

De 22-jarige Burgummer Lars Douma krijgt de leiding over Onder 12-1. De eveneens 22-jarige Karym el Dawey, die uit Heerenveen komt, is zijn assistent. Onder 12-2 staat komend seizoen onder leiding van de 19-jarige Jouster Thomas Elsinga.

In de zoektocht naar een nieuwe trainer voor Onder 21 is de club wel uitgekomen bij een man met behoorlijk wat ervaring: Jouad Boufarra is aangesteld. Hij was afgelopen seizoen eindverantwoordelijke bij FC Twente / Heracles Academie in diezelfde leeftijdscategorie en is daarnaast docent binnen de trainersopleiding van de KNVB.

Onder 21
Hoofdtrainer: Jouad Boufarra
assistent-trainer: Joey van den Berg

Onder 19
Hoofdtrainer: Ugur Yildirim
Assistent-trainer: Sven Epema

Onder 17
Hoofdtrainer: Wilco Hellinga

Onder 15
Hoofdtrainer: Jeffrey Mast

Onder 14
Hoofdtrainer: Nick Kuiper

Onder 13
Hoofdtrainer: Tim Strandstra

Onder 12 - 1
Hoofdtrainer: Lars Douma
Assistent-trainer: Karym el Dawey

Onder 12 – 2 (voorheen Onder 11)
Hoofdtrainer: Thomas Elsinga

Specialisten Akademy
Binnen de Akademy zijn meerdere specialisten actief om bij te dragen aan de ontwikkeling van de jeugdspelers.

  • Videoanalyse: Henk Jan Feith en Bas van der Wijk
  • Keeper trainers: Wim Reckers en Gédéon de Groot
  • Fysiek trainer: Dennis Veenker
  • Loop- en coördinatietrainer: Konrad Dziegel
  • Medische staf: Vincent Schinkel, Robin Luth en Pascal de Vries

Vooropleiding
Bij de Vooropleiding is ook een nieuwe naam: Dick Schuurman is aangewezen om hier leiding te geven. In de vooropleiding worden de talenten die gescout zijn, opgeleid met de intentie om uiteindelijk door te stromen naar de Akademy. Schuurman trainde meerdere eerste elftallen van Friese amateurclubs en is eigenaar van Voetbalacademie Joure, waar sc Heerenveen een nauwe samenwerking mee heeft.