Om Utens: Pawel Bochniewicz opgeroepen voor Polen

29 mei 2024 12:00

De meeste spelers van sc Heerenveen genieten inmiddels van hun vakantie, maar voor een aantal heeft het seizoen nog een toetje in de vorm van een interlandperiode. Hier lees je welke spelers de komende periode nog in actie komen voor hun land.

17032024317916 DSC 7418


Pawel Bochniewicz
Een mooie sportzomer wacht mogelijk voor Pawel Bochniewicz. Hij kreeg woensdag 29 mei goed nieuws van de bondscoach: hij mag zich laten zien tijdens een trainingskamp. In totaal zijn 29 spelers opgeroepen, waarvan er nog drie afvallen. Mocht hij de definitieve selectie halen, dan begint de Poolse verdediger het eindtoernooi met een wedstrijd tegen Nederland.


Thom Haye en Nathan Tjoe-A-On
Thom Haye en Nathan Tjoe-A-On maakten dit seizoen beide hun debuut voor Indonesië. De middenvelder en de verdediger zijn ook nu weer opgeroepen, waardoor ze van 27 mei tot en met 11 juni met de nationale ploeg bijeen zijn. In die periode staan twee thuiswedstrijden op het programma. Het Irak van Hussein Ali is de eerste tegenstander op 6 juni en vijf dagen later wacht nog een krachtmeting met de Filipijnen.

Hussein Ali
Hussein Ali debuteerde dit seizoen voor Irak en speelde al tien interlands, waarvan slechts twee werden verloren. Nu krijgt de vleugelverdediger de kans om nog tweemaal in actie te komen. Eerst vliegen hij en zijn landgenoten naar Indonesië om vervolgens een thuiswedstrijd af te werken tegen Vietnam.

Simon Olsson
Simon Olsson debuteerde in de afgelopen interlandperiode voor Zweden. Hij maakte daarbij zo’n goede indruk dat bondscoach Jon Dahl Tomasson nu weer een beroep doet op de middenvelder van sc Heerenveen. Op 5 juni speelt de ploeg tegen Denemarken en 8 juni is Servië de tegenstander.

Oliver Braude
Oliver Braude mag met Noorwegen Onder 21 op pad. De ploeg is vijf dagen bijeen tijdens een trainingskamp in Marbelle en speelt daarin één wedstrijd. Op 8 juni wordt een oefenduel gespeeld tegen de leeftijdsgenoten uit Denemarken.

Ion Nicolaescu
Van 2 tot en met 11 juni is Ion Nicolaescu met de nationale ploeg van Moldavië op pad. De topscorer aller tijden van het land speelt twee wedstrijden, waarbij hij tijdens het eerste duel een ploeggenoot tegen het lijf loopt. Op 8 juni neemt de spits het op tegen het Cyprus van Loizos Loizou, die na de winter gehuurd werd door sc Heerenveen. Op 11 juni wacht nog een confrontatie met Oekraïne.

Loizos Loizou
De gehuurde Loizos Loizou komt op 8 juni dus een bekende tegen in de vorm van Nicolaescu. Drie dagen later staat voor hem nog een wedstrijd op het programma. San Marino is dan de tegenstander.