sc Heerenveen Vrouwen verliest van Feyenoord in Abe Lenstra stadion

02 mei 2024 11:11

sc Heerenveen Vrouwen heeft in het Abe Lenstra stadion geen punten gepakt tegen Feyenoord. Waar eerder dit seizoen nog verrassend gewonnen werd van Ajax in het stadion, waren de Rotterdammers nu wel te sterk. Het werd 0-2, waarbij beide doelpunten al vielen in de eerste helft.
DSC 4021

Al binnen drie minuten lag de bal in het net. Ella van Kerkhoven kon de bal na een hoekschop binnenkoppen. Dewi Snippe kreeg ruim tien minuten later een behoorlijke kans op de gelijkmaker na een goede pass van Janneke Ennema, maar ze kreeg de bal niet tussen de palen. Feyenoord mocht nog wel een keer juichen. Vlak voor rust kopte Esmee de Graaf de 0-2 binnen.
Heerenveen ging na de pauze op jacht naar de aansluitingstreffer. Ana Nassette, Chantal Schouwstra en Jet van Beijeren probeerden het met een afstandsschot, maar die werden allemaal gepakt door keepster Jacintha Weimar. Na ongeveer zestig minuten zag de goalie er niet goed uit toen ze een bal zomaar inleverde, maar Schouwstra kon niet profiteren. Haar schot ging naast.
Ook Feyenoord bleef gevaarlijk. De Graaf was ongeveer een half uur voor tijd dicht bij de derde Rotterdamse goal, maar haar inzet kon worden gestopt door Jasmijn Resink. Daardoor bleef het bij 0-2.