sc Heerenveen Vrouwen weet niet te stunten tegen koploper

01 februari 2024 10:55

sc Heerenveen Vrouwen heeft woensdagavond niet kunnen stunten tegen FC Twente (0-2), dat nog foutloos was na twaalf wedstrijden. Op Sportpark Skoatterwâld kwam daar nummer dertien bij. De Friezinnen kregen wel een aantal kansen, maar het krachtsverschil was te groot tussen de koploper en de hekkensluiter. Ondanks de nederlaag, kon voor Sanne van der Velde de avond niet meer stuk. Zij debuteerde bij de pompeblêdenformatie.

DSC 3599


De eerste grote kans was voor de bezoekers. Renate Jansen ging alleen op de keepster van sc Heerenveen af na een fout in de defensie, maar een doelpunt leverde het niet op. Daarna zorgde de thuisploeg tweemaal voor gevaar. Janneke Ennema nam het doel onder vuur met een laag schot en niet veel later raakte Lyanne Iedema de lat.

Na een halfuur spelen zette Danique van Ginkel, die een verleden heeft bij de Friese club, de Tukkers op voorsprong. Haar afstandsschot was buiten het bereik van keepster Jasmijn Resink. Heerenveen moest daarna in de achtervolging voor een resultaat, maar dat lukte niet. In de slotfase van de wedstrijd werd de marge namelijk verdubbeld door FC Twente. Leonie Vliek scoorde een rebound, nadat Resink in eerste instantie een inzet van Ella Peddemors nog kon keren.