sc Heerenveen zorgt samen met co-sponsor Knaken voor wereldwijde primeur

30 mei 2024 09:40

sc Heerenveen en Knaken gaan met elkaar in zee, wat betekent dat er voor supporters van de club een nieuwe betaalmethode mogelijk is: Knaken Settle. Vanaf nu kunnen de fans seizoenkaarten, losse toegangskaarten en merchandise eenvoudig betalen met verschillende cryptovaluta. Deze stap maakt sc Heerenveen de eerste Nederlandse club die crypto-betalingen zo breed inzet.

Knaken


Knaken, dat co-sponsor wordt bij de Friese Eredivisionist, is een Rotterdams fintech-bedrijf dat financiële transacties eenvoudig maakt. Martin Koopman, commercieel manager van sc Heerenveen, is blij met de samenwerking. "Wij streven ernaar om onze supporters en zakelijke relaties de best mogelijke ervaring te bieden, zowel op als naast het veld. Door samen te werken met Knaken en de Settle-betaalmethode te introduceren, kunnen we meer flexibiliteit en gemak bieden."

Primeur in de voetballerij
sc Heerenveen richt zich niet alleen op het gebruiksgemak voor supporters, maar ook voor clubs. Als eerste club ter wereld geven de Friezen de optie om in- en uitgaande transfers af te wikkelen via Knaken Settle. Voordelen van deze betaalmethode zijn dat het sneller, goedkoper en veiliger is, zonder gedoe met eventuele valuta-omzettingen. Ook hiermee blijft de club namelijk in euro’s betalen of betaald krijgen, waardoor er geen extra risico’s aan vastzitten.

Erik Hollander, CCO van Knaken, noemt de club door de samenwerking 'een pionier op dit gebied'. "sc Heerenveen toont met deze samenwerking het lef om voorop te lopen en zich te onderscheiden. De club omarmt de toekomst van financiële transacties. Dit is niet zomaar een stap vooruit, het is een statement. Samen brengen we innovatie naar het voetbalveld."

Cashback voor seizoenkaarthouders
Om de samenwerking te vieren, krijgen alle seizoenkaarthouders tien euro cashback als ze met Knaken Settle betalen. Deze actie geldt zowel voor bestaande als nieuwe klanten van Knaken. Heb je je seizoenkaart al verlengd? Ook dan kun je gebruik maken van deze actie door een account aan te maken. 

  • Heb je al een seizoenkaart gekocht? Klik hier.
  • Heb je nog geen seizoenkaart besteld? Klik hier.