WOLKOM nieuwe hoofdsponsor sc Heerenveen: "Dit gaat verder dan alleen voetbal"

01 juli 2024 15:00

sc Heerenveen heeft een nieuwe hoofdsponsor: WOLKOM, onbegrensd Fryslân. WOLKOM is een collectief van Friese ondernemers die een onbegrensd Fryslân voor zich zien, waar alles mogelijk is. WOLKOM en sc Heerenveen gaan een langdurige samenwerking met elkaar aan, met als gemeenschappelijk doel: Fryslân nog beter op de kaart zetten op zowel economisch als maatschappelijk vlak.

 

Op economisch vlak wil WOLKOM als adviesorgaan optreden van en voor Fryslân en bijvoorbeeld bestaande en startende ondernemers in onze provincie ondersteunen door kennis, het bestaande netwerk en nieuwe mogelijkheden voor ze open te stellen. Gastvrijheid staat voorop, bij WOLKOM is iedereen welkom.

De tweede pijler binnen de samenwerking is ondersteuning op maatschappelijk gebied. Denk hierbij aan mensen die soms worden vergeten en niet de middelen, voorzieningen of financiën hebben om van de mooie dingen in het leven te genieten.

'Shirt straalt onbegrensd Fryslân uit'
WOLKOM kijkt uit naar de samenwerking. Sytse Bouwer, één van de initiatiefnemers achter het collectief: "We willen met deze groep ondernemers Fryslân verder versterken. Door te denken in mogelijkheden is alles mogelijk, een onbegrensd Fryslân dus."

"Deze club heeft het meest authentieke shirt van Nederland. Het tenue straalt onbegrensd Fryslân uit, want sc Heerenveen is een club in een Fries shirt met historie tot ver over de eigen landsgrenzen. WOLKOM, onbegrensd Fryslân past daarom perfect bij sc Heerenveen", zegt Bouwer.

'De club en Fryslân verder helpen'
Ook algemeen directeur Ferry de Haan is erg blij en trots met de samenwerking: "We hebben de afgelopen tijd veel met elkaar gesproken. Sytse en de andere initiatiefnemers van WOLKOM zijn niet alleen mensen die Fryslân een warm hart toedragen, maar ook oprecht betrokken zijn bij het wel en wee van sc Heerenveen als voetbalclub."

De Haan vult aan: "Ik denk dat we hiermee niet alleen de club, maar ook Fryslân verder kunnen helpen. Dit gaat verder dan alleen voetbal en dat past bij onze club. We kijken ontzettend uit naar de samenwerking met elkaar."

Vanaf de eerste oefenwedstrijd tegen de regioselectie van Gaasterlân-Sleat prijkt de naam van WOLKOM op de voorkant van het pompeblêdenshirt. Ook zullen de vrouwen van sc Heerenveen en alle teams van de Akademy met WOLKOM op de borst hun wedstrijden spelen.