Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Heerenveen onderuit in spektakelstuk: 3-4

Gepubliceerd op 21 augustus 2004 00:00

Heerenveen en Roda JC maakten er voor ruim 17.000 een waar spektakelstuk van. Dat Heerenveen in de slotminuten uiteindelijk met 3-4 aan het kortste eind trok was zuur, maar had de ploeg aan zichzelf te wijten. De thuisclub speelde niet slecht, maar gaf de doelpunten te makkelijk weg aan Roda JC dat in Kone de absolute uitblinker had. De donkere spits was ongrijpbaar en betrokken bij drie van de vier Limburgse treffers. Voor Roda was het pas de eerste zege in twaalf jaar tijd op Friese bodem.

Na een half uur spelen kreeg Huntelaar de beloning voor zijn goede spel in de vorm van zijn tweede competitietreffer voor Heerenveen . De gelijkmaker was er eentje om in te lijsten. Het pasje van Radomski was mooi, maar de wijze waarop Huntelaar afrondde schitterend. De spits nam met zijn rug naar het doel de bal op de borst aan, hield zich Brouwers goed van het lijf en liet Kujovic met een fraaie omhaal in de kruising kansloos, 1-1. Heerenveen leek meteen door te drukken. Roda was van slag, maar had geluk dat een minuutje na de treffer van Huntelaar een vrije trap van Yildirim door een drietal aanvallers gemist werd en op de vuisten van Kujovic uiteenspatte. De thuisclub kreeg vervolgens opnieuw een tegenslag te verwerken, want vijf minuten na de gelijkmaker scoorde Kone 1-2. Wederom was Seip bij het doelpunt betrokken. De mandekker liet Kone bij zich wegdraaien en die zorgde, ondanks een ultieme reddingspoging van Hansson, voor de 1-2. Dat was tevens de ruststand.

Heerenveen moest tegen Roda steeds vanuit een achterstand terugknokken. De ploeg van Gertjan Verbeek keek al na zes minuten tegen een achterstand aan toen Senden voor het eerst mee naar voren trok. Sikora hinderde de routuinier wel, maar kon de voorzet van de back niet voorkomen. Voor het duel timede Cristiano beter dan Seip waarna de kopbal over Waterman in de lange hoek verdween. Een minuut later was het bijna 1-1 toen Sikora een voorzet van Yildirim ineens op de pantoffel nam. Helaas stond Kujovic precies in de baan van het schot. De thuisploeg herstelde zich goed van de vroege tegentreffer en zette Roda onder druk. Met name Huntelaar speelde een uittekende eerste helft. De spits was ondanks de aanwezigheid van de lange en lastige Brouwers voortdurend aanspeelbaar en zorgde voor het nodige gevaar in de Roda-defensie.

Na rust gebeurde er aanvankelijk weinig. Heerenveen had het meeste balbezit, maar kon geen vuist maken. Met nog ruim een kwartier op de klok voerde de thuisclub de druk op en dat leverde meteen de gelijkmaker op. Nadat Haarala na fraai goochelwerk van Väyrynen eerst nog via het been van een verdediger over had geschoten, was het Seip die uit de daaropvolgende corner, na goed terugkoppen van Huntelaar, voor 2-2 zorgde. Net als eerder in de wedstrijd had Roda meteen het antwoord klaar. Kone goochelde zich op rechts langs Rzasa en trof de paal. De bal belandde voor de goal waar Hersi net niet kon opruimen. Voor invaller Sonko, koud in het veld, was het vervolgens een koud kunstje om de 2-3 achter Boy Waterman te poeiereren.

Verbeek reageerde onmiddellijk en bracht Samaras en Rose voor Väyrynen en Haarala. Heerenveen toonde opnieuw karakter en knokte zich vier minuten voor tijd langszij toen Rose een corner van Yildirim binnen kopte, 3-3. Het spektakelstuk was echter nog niet ten einde, want in de hectische slotfase greep Roda alsnog de zege. Heerenveen kwam aanvankelijk nog goed weg toen Waterman een diepe bal op Kone verkeerd taxeerde. De donkere spits zag zijn inzet echter door Hansson van de lijn gehaald. In blessuretijd sloeg het noodlot alsnog toe. Blom, hij floot goed, gaf Kone na een duwtje van Rzasa makkelijk een overtreding mee. De vrije trap van Van Dessel viel achter de Heerenveen-defensie waar Brouwers de bal het beslissende tikje gaf en Heerenveen in diepe rouw dompelde, 3-4

Zo pakte Roda JC in de slotminuten gelukkig de zege, waar een gelijkspel op zijn plaats was geweest. De 17.100 aanwezigen beleefden een heerlijke voetbalavond, die sneu eindigde voor de thuisclub. Heerenveen had het verlies aan zichzelf te wijten. Kone was weliswaar ingrijpbaar, maar vier tegendoelpunten in een thuisduel is te veel van het goede. In verdedigend opzicht zal Heerenveen dan ook lering moeten trekken uit deze verliespartij.