Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Huntelaar redt Heerenveen met late treffer

Gepubliceerd op 30 januari 2005 00:00

Heerenveen heeft aan de uitwedstrijd tegen NAC een puntje overgehouden. De saaie ontmoeting, kennelijk hadden beide ploegen nog de vermoeienissen van de doordeweekse bekerwedstrijden in de benen, eindigde in 1-1. Heerenveen was de betere ploeg, maar miste de vorm en overtuiging om met de overwinning aan de haal te gaan. Het venijn van de wedstrijd zat in de slotfase waarin Lurling NAC op voorsprong zette, maar Klaas Jan Huntelaar in blessuretijd met zijn twaalfde treffer van het seizoen voor gerechtigheid zorgde.

Klaas Jan Huntelaar schiet in blessuretijd raak en zorgt ervoor dat Heerenveen alsnog met een punt naar Friesland terugkeert.
Klaas Jan Huntelaar schiet in blessuretijd raak en zorgt ervoor dat Heerenveen alsnog met een punt naar Friesland terugkeert.

NAC – Heerenveen was een beetje het duel van de geplaagde coaches.Zowel Gertjan Verbeek als zijn collega Ton Lokhoff moest improviseren om een representatief elftal op de been te brengen. Zo waren bij NAC Penders, Schenning, Stam, van den Eede en Pëto niet fit genoeg om aan het duel te beginnen, terwijl Heerenveen de klus in Breda zonder Väyrynen, Sikora, Rose, Rzasa en Seip moest zien te klaren. Het meeste balbezit in de openingsfase was voor de gasten.die iets scherper aan het duel begonnen. Het eerste kansje was dan ook voor Heerenveen. Het gevaar kwam van Bruggink die na een knappe actie Samaras bereikte. De inzet van de Griek verdween over het doel van keeper Davy Schollen.

Arnold Bruggink houdt zich Collen van het lijf.
Arnold Bruggink houdt zich Collen van het lijf.

De wedstrijd was amper tien minuten oud of NAC kreeg een nieuwe tegenvaller te verwerken. Ali Boussaboun liep in een duel met Bakkati een enkelblessure op en moest zich laten vervangen door Anthony Lurling. Even later bleef Jürgen Colin na een botsing met zijn eigen doelman groggy liggen, maar tot opluchting van de Bredase aanhang bleef NAC verdere malheur bespaard.. De vele wisselingen bij beide teams en misschien ook wel de inspanningen voor de Amstel Cup, misten hun uitwerking op de wedstrijd niet. NAC speelde lamlendig en beperkte zich voornamelijk tot verdedigen. Heerenveen was de bovenliggende partij, maar sprong te slordig om met de kleine kansjes die het kreeg. Met name als Samaras iets scherper was geweest, had hij zijn ploeg aan een voorsprong kunnen helpen. De 0-0 ruststand was dan ook een logische in het met ruim 11.000 voetbalfans gevulde MyCom Stadion

Lasse Nilsson kwam na rust in het veld voor Arnold Bruggink. De Zweed kon bij zijn debuut het verschil ook niet maken.
Lasse Nilsson kwam na rust in het veld voor Arnold Bruggink. De Zweed kon bij zijn debuut het verschil ook niet maken.

Het begin van de tweede helft leverde gelukkig iets meer opwinding op. NAC toonde meer dadendrang en leek er alsnog een wedstrijd van te willen maken. Toch was de eerste kans voor de gasten en wel voor Breuer. De vervanger van de geblesseerde Marcel Seip zag echter geen kans de voorzet van Yildirim tot doelpunt te promoveren. Het goede begin kreeg helaas geen vervolg. De meest opvallende gebeurtenissen waren een gele kaart voor Radomski, die daardoor het duel tegen AZ mist, het debuut van Lasse Nilsson die voor Bruggink in het veld kwam en een kuitbeenblessure bij scheidsrechter Wegereef. Voor Wegereef betekende dat einde wedstrijd. Hij werd vervangen door Jack van Hulten.

Bruggink pakt Mendes da Silva aan . Radomski kijkt toe.
Bruggink pakt Mendes da Silva aan . Radomski kijkt toe.

Gertjan Verbeek bracht niet alleen Nilsson voor Bruggink, maar wisselde ook Yildirim ten faveure van Hannu Haarala. Heerenveen was net als voor rust de iets betere ploeg, maar echt grote kansen kregen de gasten niet. De beste mogelijkheid was nog voor Hestad, maar de Noor kopte een kwartier voor tijd in kansrijke positie recht in de handen van Davy Schollen. Even later kreeg invaller Hannu Haarala een uitstekende mogelijkheid om Heerenveen aan de zege te helpen. De Fin werd bediend door Klaas Jan Huntelaar, maar zag vrij voor Schollen geen kans de goalie van NAC te verrassen. Aan de andere kant liet NAC zien hoe het wel moest en het was uitgerekend oud-Heerenveen-speler Anthony Lurling die in de slotfase op aangeven van Diba raak schoot, 1-0.

Huntelaar schreeuwt het uit na zijn late treffer die Heerenveen op de valreep alsnog een verdiend punt opleverde.
Huntelaar schreeuwt het uit na zijn late treffer die Heerenveen op de valreep alsnog een verdiend punt opleverde.

Zo leek NAC met een onverdiende zege aan de haal te gaan, maar Heerenveen gaf zich nog niet gewonnen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Wat in de voorgaande 85 minuten maar niet wilde lukken, scoren, lukte nu wel.Het offensief leverde in blessuretijd zowaar de 1-1 op. De belangrijke gelijkmaker kwam op naam van Klaas Jan Huntelaar die de bal uit een scrimmage langs doelman Davy Schollen prikte. De twaalfde seizoenstreffer leverde Heerenveen een verdiend punt op, maar achteraf mochten de Friezen niet klagen dat er na de late 1-0 van Lurling nog een gelijkspel uit het vuur werd gesleept. Klaas Jan Huntelaar was na afloop duidelijk in zijn mening. ,,We hebben niet best gespeeld, maar ik denk dat we de wedstrijd tegen Ajax nog in de benen hadden. Het was een zware week, maar daar moeten we maar aan wennen, want er komen meer van dit soort weken. Ik baal wel, want gezien de uitslagen van de andere wedstrijden hadden we vandaag onze slag moeten slaan. We hadden Feyenoord kunnen passeren op de ranglijst en dat hebben we nagelaten. We hebben het laten liggen, want er had vandaag meer ingezeten dan een gelijkspel.’’