Ús Pompeblêdenhart

Het project Ús Pompeblêdenhart is officieel van start gegaan. Met dit project wil sc Heerenveen bijdragen aan een dekkend reanimatienetwerk en een hartveilig Fryslân. Zo kunnen seizoenkaarthouders die belangstelling hebben vanaf medio oktober een reanimatietraining volgen.

Aanmelden kan onderaan deze pagina.


Onafscheidelijk zijn sc Heerenveen en de pompeblêden, door buitenstaanders soms hartjes genoemd en dat is niet gek. Deze sterke connectie vormt de basis voor het project Ús Pompeblêdenhart om bij te dragen aan een hartveilig Fryslân. Het hart is de motor van het leven en zorgt ervoor dat we met onze dierbaren herinneringen kunnen maken in ons Abe Lenstra stadion.

Belang van een hartveilig Fryslân
Onmiddellijk kunnen handelen bij hartfalen is van groot belang. De eerste zes minuten zijn cruciaal. Wordt er in die minuten adequaat gehandeld, dan vergroot dat de overlevingskans met 50 tot 70%. Het hart pompt dag en nacht bloed door je lichaam en is onmisbaar om te kunnen leven. Hoe meer mensen bekwaam zijn in het reanimeren en een Automatische Externe Defibrillator (AED) weten te vinden, hoe kleiner de kans op overlijden of langetermijnschade.

In samenwerking met arbodienst Medprevent
Daarom bieden we met Ús Pompeblêdenhart kosteloos reanimatietrainingen aan, 8 in totaal, met als startdatum dinsdag 18 oktober. De trainingen vinden 's avonds plaats (van 19.00 tot 21.00 uur) in het Abe Lenstra stadion. De trainingen worden verzorgd door arbodienst Medprevent, medisch partner van sc Heerenveen.

Aanmelden is inmiddels niet meer mogelijk.

Links