Parkeren

Kom je met de auto naar het Abe Lenstra stadion? Momenteel wordt er gewerkt aan de op- en afritten van de A32 bij Heerenveen. Vooral bij afrit 11 (Heerenveen, Oranjewoud) kan hinder ontstaan door opstoppingen en files. Wil je meer weten? Kijk dan op www.heerenveenbeterbereikbaar.nl. Hier hebben we een aantal handige parkeerplaatsen voor je op een rijtje gezet, waardoor jij zo weinig mogelijk last hebt van de wegwerkzaamheden.

 

P6: dichtbij het stadion
P6 ligt aan de andere kant van de snelweg, maar via de voetgangerstunnel ben je zo bij het Abe Lenstra stadion. Ideaal als je niet te ver wilt lopen, maar toch zeker wilt zijn van een plekje. Voor dit parkeerterrein heb je een parkeerkaart nodig. Die is te bestellen voor een enkele wedstrijd, maar ook voor het gehele seizoen. Kies je voor de laatste optie, dan betaal je gemiddeld per duel een lager bedrag. Via afrit Heerenveen-centrum kun je vlot de A32 af richting dit parkeerterrein.

 

 

P8: gratis en geen files
Zoek je een gratis parkeerterrein, dan is P8 misschien iets voor jou. Dit parkeerterrein is wel verder van het stadion dan P6: lopend doe je er ongeveer een kwartier over, maar beter een wandeling maken dan in de file staan. Let op: bij langdurig slecht weer is P8 niet goed toegankelijk. Kies dan voor een andere parkeerplaats.

Parkeren in het centrum
Uiteraard zijn ook de parkeerplaatsen in het centrum van Heerenveen te gebruiken. Een gratis optie is carpoolplek Plein Noord, vlakbij de Mc Donald’s. Vanaf hier doe je er, net als vanaf P8, circa vijftien minuten over om naar het Abe Lenstra stadion te lopen.

Voorkom een boete!
Veel supporters kiezen ervoor om de auto te parkeren in een woonwijk. Let goed op dat je je daar aan de parkeerregels houdt. In de woonwijken zal door de politie, in samenwerking met de gemeente, gedurende het seizoen streng gecontroleerd worden op foutparkeren. Je auto parkeren in plantsoenen, parken, bochten en op kruisingen is niet toegestaan.

Parkeerplattegrond