Parkeren

Kom je met de auto naar het Abe Lenstra stadion? Momenteel wordt er gewerkt aan de op- en afritten van de A32 bij Heerenveen. Afrit 11 (Heerenveen, Oranjewoud) is momenteel afgesloten. Wil je meer weten? Kijk dan op www.heerenveenbeterbereikbaar.nl. Hier hebben we een aantal handige parkeerplaatsen voor je op een rijtje gezet, waardoor jij zo weinig mogelijk last hebt van de wegwerkzaamheden.

 

P6: dichtbij het stadion
P6 ligt aan de andere kant van de snelweg, maar via de voetgangerstunnel ben je zo bij het Abe Lenstra stadion. Ideaal als je niet te ver wilt lopen, maar toch zeker wilt zijn van een plekje. Voor dit parkeerterrein heb je een parkeerkaart nodig. Die is te bestellen voor een enkele wedstrijd, maar ook voor het gehele seizoen. Kies je voor de laatste optie, dan betaal je gemiddeld per duel een lager bedrag. Via afrit Heerenveen-centrum kun je vlot de A32 af richting dit parkeerterrein.

 


Parkeren in het centrum
Uiteraard zijn ook de parkeerplaatsen in het centrum van Heerenveen te gebruiken. Een gratis optie is carpoolplek Plein Noord, vlakbij de Mc Donald’s. Vanaf hier doe je er circa twintig minuten over om naar het Abe Lenstra stadion te lopen. Kijk op de plattegrond welke (betaalde) parkeerplaatsen er verder allemaal in het centrum zijn. De looptijd staat hierbij vermeld. 

Voorkom een boete!
Veel supporters kiezen ervoor om de auto te parkeren in een woonwijk. Let goed op dat je je daar aan de parkeerregels houdt. In de woonwijken zal door de politie, in samenwerking met de gemeente, gedurende het seizoen streng gecontroleerd worden op foutparkeren. Je auto parkeren in plantsoenen, parken, bochten en op kruisingen is niet toegestaan.