17980

Locatie

Abe Lenstra stadion

Sarr leidt sc Heerenveen naar langverwachte zege

Na negen competitiewedstrijden zonder zege versloeg sc Heerenveen vrijdagavond Heracles Almelo. In een sfeervol Abe Lenstra stadion haalden de Friezen in de tweede helft de trekker over. Met zijn eerste doelpunt leidde uitblinker Amin Sarr de zege in (2-0).

18032022290791 FPH 7256 (1)

De opluchting was enorm toen scheidsrechter Alex Bos affloot. Bij de supporters, bij de spelers, bij iedereen met een blauw-wit hart. Logisch. Een dramatische reeks zonder zege – de laatste dateerde van vorig jaar – werd beëindigd door Heracles aan de kant te zetten. Iets dat de Friezen na de pauze voor elkaar kregen.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in bedwang. sc Heerenveen had weliswaar het meeste balbezit en werd van daaruit een aantal keren gevaarlijk via Milan van Ewijk en Rami Kaib. Maar de voorzetten van de hoge backs kwamen niet terecht bij een ploeggenoot.

Goals na rust
Na rust vond de thuisclub waar het zo naar snakte. Amin Sarr zette met zijn eerste Friese goal sc Heerenveen op voorsprong, na goed voorbereidend werk van Sydney van Hooijdonk (1-0). In de slotfase verdubbelde Nick Bakker uit een vrije trap van Thom Haye de score, waarna de zege binnen was en het feest kon losbarsten (2-0).