Heracles Almelo - sc Heerenveen

14 apr 2024 12:15 Eredivisie Regulier

0 2

Heracles Almelo Heracles Almelo sc Heerenveen sc Heerenveen

Toeschouwers

12080

Locatie

Erve Asito

Ché Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles

sc Heerenveen heeft drie punten gepakt in Almelo, waarmee een mooie reeks in ere blijft. De laatste vier onderlinge ontmoetingen werden allemaal gewonnen door de Friezen. Waar het eerder dit seizoen 3-0 werd in het Abe Lenstra stadion, stond nu een 0-2 eindstand op het scorebord in Erve Asito. Ché Nunnely en Pelle van Amersfoort waren trefzeker.

DSC 3369


Heerenveen en Heracles ontlopen elkaar op de ranglijst weinig. Slechts één punt hadden de Friezen voor aanvang van deze wedstrijd meer. Dat het verschil tussen beide teams niet alleen op papier klein was, bleek wel in de eerste helft. Het was een behoorlijk gelijk opgaande strijd, waarbij de openingsfase voor de thuisploeg was en de bezoekers daarna wat makkelijker begonnen te voetballen. Uitgerekend in de fase dat Heracles beter oogde, scoorden de Friezen. Ché Nunnely profiteerde in de negende minuut van een fout in de Almelose defensie: 0-1.

Heracles ging op zoek naar de gelijkmaker, wat tweemaal bijna lukte. Sem Scheperman kon de bal na een halfuur spelen niet in de goal glijden en tien minuten later lukte het ook Sven Sonnenberg niet om de thuisploeg op gelijke hoogte te zetten. Aan de andere kant van het veld bleef het ook niet ongevaarlijk. Luuk Brouwers zag een schot na een fraaie aanval voorlangs gaan, Patrik Walemark probeerde het een aantal keer met een afstandsschot en keeper Michael Brouwer greep goed in toen Walemark een gevaarlijke bal op Nunnely gaf.

De eerste serieuze kans van de tweede helft was voor Pelle van Amersfoort. Hij kreeg de bal van Brouwers, maar zijn schot miste kracht. Daardoor kon de keeper redden. Brouwer had het daarna een tijdje rustig, maar rond de zeventigste minuut moest hij weer tweemaal in actie komen. Invaller Espen van Ee en Thom Haye deden een poging om het verschil te verdubbelen, maar dat lukte niet.

In minuut 72 leek Mohamed Sankoh de gelijkmaker binnen te werken, maar hij stond buitenspel. Daardoor bleef de marge één. Jizz Hornkamp was daarna ook nog dichtbij. Hij werkte de bal voor Heerenveen langs de goede kant van de paal. Het was in een fase dat de Heraclieden aandrongen, maar met nog twee minuten te gaan zorgde Van Amersfoort ervoor dat de zege veilig werd gesteld. Met zijn tiende competitietreffer werd het 0-2.


Opstelling sc Heerenveen: Van der Hart; Ali, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Brouwers (59. Van Ee), Olsson (90. Webster); Walemark (59. Loizou), Van Amersfoort, Nunnely (87. Tjoe-A-On)

HISTORIE

. 28-10-202328-10-2023
sc Heerenveen
-
Heracles Almelo
3 - 0
. 18-03-202218-03-2022
sc Heerenveen
-
Heracles Almelo
2 - 0
. 04-12-202104-12-2021
Heracles Almelo
-
sc Heerenveen
0 - 1
. 23-01-202123-01-2021
Heracles Almelo
-
sc Heerenveen
1 - 0

WEDSTRIJDVERLOOP

9' 0-1
Ché Nunnely
'44''
Marko Vejinovic
'45''
Thom Haye
'59''
Loizos LoizouPatrik Wålemark
'59''
Espen van EeLuuk Brouwers
'61''
Jetro WillemsNavajo Bakboord
'61''
Mario EngelsSem Scheperman
'74''
Mohamed SankohMarko Vejinovic
'87''
Nathan Tjoe-a-onChé Nunnely
88' 0-2
Pelle van Amersfoort
'90''
Charlie WebsterSimon Olsson

Verkoopinformatie:

 • Start verkoop: vrijdag 29 maart 2024 om 09.00 uur. De kaartverkoop loopt tot 13 april 2024 om 12.15 uur;
 • Seizoen- en clubkaartverplichting: maximaal 1 ticket per seizoen- of clubkaart;
 • Wedstrijdkaarten zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Het is niet mogelijk om achteraf wijzigingen door te voeren in de bestelling. Wanneer je dus een buskaart aanschaft, dien je ook daadwerkelijk met de bus te reizen. Ditzelfde geldt andersom voor autokaarten;
 • Voor het kopen van een toegangskaart voor een uitwedstrijd is een geldige sc Heerenveen seizoen- of clubkaart vereist, in combinatie met een geldige en actuele uitregistratie.
  Clubkaart aanvragen: klik hier.
  Uitregistratie regelen: klik hier.

Auto:

 • De kaartprijs van de autokaart is €9,-;
 • Wegens een beperkt aantal parkeerplaatsen dienen er minimaal 3 personen in een auto zitten. Mochten er minder dan drie personen in een auto zitten, dan loop je het risico geen parkeerkaart te ontvangen;
 • Omwisselen bij het gastenvak, vanaf 11.15 uur.
 • Zes- en negenpersoonsbusjes dienen worden aangemeld bij veiligheidszaken@sc-heerenveen.nl (naam bestuurder, inzittenden en kenteken);
 • Bezoek aan de binnenstad van Almelo en het reizen met openbaar vervoer is niet toegestaan.

Bus:

 • De kaartprijs van de buskaart is €29,- (niet Fean-Fanleden dienen in de bus €10,- bij te betalen);
 • Vertrekplaats bus: Abe Lenstra stadion;
 • Vertrektijd bus: 09.15 uur.

Overig:

 • Consumpties kunnen zowel met pinpas als contant worden betaald.