14793

Locatie

GelreDome

sc Heerenveen komt vroege achterstand te boven: mooie zege op Vitesse

sc Heerenveen heeft goede zaken gedaan in het GelreDome. Vitesse, dat op de laatste plaats staat in de Eredivisie, werd met 1-3 verslagen. De Friezen kwamen al vroeg op achterstand, maar draaiden de wedstrijd helemaal om. Pelle van Amersfoort, Anas Tahiri en invaller Ion Nicolaescu maakten de doelpunten.

VIT17

Kees van Wonderen kon zaterdagavond niet beschikken over zijn buitenspelers Osame Sahraoui en Patrik Wålemark, waardoor de ploeg in aanvallend opzicht behoorlijk wat kwaliteit miste. Toch werd al snel duidelijk dat er minstens twee Friese doelpunten nodig waren voor een overwinning. Na vier minuten zorgde Million Manhoef voor een treffer van de thuisploeg. Hij schoot de bal in de verre hoek, waardoor sc Heerenveen in de achtervolging moest.

Ruim twintig minuten later maakte Pelle van Amersfoort, op aangeven van Ché Nunnely, de gelijkmaker uit een mooie aanval. Dat gaf de bezoekers duidelijk vertrouwen. Er volgden namelijk nog een aantal serieuze kansen, waarbij die van Simon Olsson het mooist was. Net als bij de 1-1 kwam de ploeg via meerdere schijven in het zestienmetergebied van de tegenstander. Het schot van de Zweedse middenvelder kon echter gekeerd worden door Eloy Room. De keeper van Vitesse moest niet veel later weer serieus in actie komen toen Sven van Beek het probeerde met een schot. Ook die inzet werd gekeerd, waardoor de teams de kleedkamers opzochten met een gelijke stand op het scorebord.

Aan het begin van de tweede helft ging Heerenveen door met wat het aan het einde van het eerste bedrijf deed: jagen op een tweede treffer. Luuk Brouwers kreeg een serieuze kans, maar zijn schot kwam in het zijnet terecht. Ook Van Amersfoort probeerde het, maar die poging miste kracht. Met nog twintig minuten te gaan, kregen de bezoekers een meevaller toen Marco van Ginkel met een rode kaart naar de kant ging. Niet veel later kreeg Brouwers een strafschop mee, die Anas Tahiri tegen de touwen wist te werken.

Met de voorsprong kwamen er drie nieuwe spelers binnen de lijnen: Syb van Ottele, Daniel Karlsbakk en Ion Nicolaescu. Laatstgenoemde moest de laatste weken toekijken door een blessure maar liet zich nu meteen weer zien met een doelpunt. Daardoor eindigde het duel in een 1-3 zege.