Jansen kijkt uit naar duel met 'spritzig' FC Twente

29 januari 2021 17:30

Opgelucht, maar meer nog had de zege woensdag op Feyenoord (3-0) Johnny Jansen bevestiging gegeven. "We wisten wel dat we heel aardig kunnen voetballen, maar het valt niet zomaar op zijn plek. Tegen Feyenoord pakte het geweldig uit", zei de trainer vrijdag in aanloop naar het duel met FC Twente zondagmiddag (aftrap: 12.15 uur).

27012021272244 DSC 3368

Jansen had de krantenkoppen donderdagochtend gelezen. "'Tactische meesterzet' zag ik zelfs ergens staan. Daar heb ik wel om moeten lachen", zei Jansen. sc Heerenveen had Feyenoord verrast met de manier van spelen, zo verklaarden Steven Berghuis en Dick Advocaat na afloop. "Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar dit plan lag bij ons al heel lang op tafel. Dit is wat we willen. Je bent altijd op zoek naar de manier waarop de kwaliteiten van je spelers het best naar voren komen."

En dus was de logische vraag of de aangepaste tactiek ook zondag tegen FC Twente wordt toegepast. "Dat zou zomaar kunnen", lachte Jansen. Dan serieus: "Ik vind dat deze stijl bij ons past. Met deze manier dwing je je tegenstander tot keuzes en dat is wat je wilt. Je wilt ruimtes inlopen, je wilt verrassen. Dat kan op deze manier. We wisten wel dat we heel aardig kunnen voetballen, maar het valt niet zomaar op zijn plek. Tegen Feyenoord pakte het geweldig uit. Het was onze beste eerste helft van het seizoen."

Een spritzig elftal
De overwinning op Feyenoord moet een passend vervolg krijgen in Enschede. Wat vindt Jansen van FC Twente? "Een ploeg met een goed idee over voetballen. Ze hebben interessante spelers op het veld staan, jongens die graag aan de bal zijn. En het is leuk om Luciano (Narsingh, red.) en Kik (Pierie, red.) weer te treffen. Het voetbal van Twente is leuk om naar te kijken met veel druk op de bal, zeker voor de winterstop. Een spritzig (sprankelend, red.) elftal."