European Solar sluit zich aan bij OSSH: "Rekenen op een mooie sfeer"

28 november 2022 14:43

sc Heerenveen mag European Solar BV verwelkomen als nieuwe sponsor. Gerard Scheper is trots dat de handtekening gezet is. "Als 8-jarige ben ik door mijn vader meegenomen naar een oefenwedstrijd, waarna ik jarenlang elke zaterdagavond of zondagmiddag in het stadion te vinden was. De laatste tien jaar bezocht ik af en toe nog een wedstrijd. Toen ik door een paar collega-ondernemers werd gevraagd of ik sponsor wilde worden, wakkerde dat de goede herinneringen weer aan."

European Solar
Pieter Santema (sc Heerenveen) en Gerard Scheper (European Solar)

 

Scheper stelt dat de club uit zijn geboorteplaats in zijn DNA zit. "Mijn afstudeeropdracht aan de HEAO (hoger economisch en administratief onderwijs) in Leeuwarden was een haalbaarheidsonderzoek naar het huidige Abe Lenstra stadion. Dit was vooral gericht op de commerciële exploitatie. Business Seats bestonden toen alleen bij PSV, Ajax en FC Utrecht. Het hoogtepunt was natuurlijk dat we onze afstudeerpresentatie in Leeuwarden mochten doen!"

In het jaar dat Scheper afstudeerde wist sc Heerenveen de bekerfinale te halen tegen Ajax én als nummer zestien van de eerste divisie te promoveren naar de Eredivisie. "Het was een knotsgekke nacompetitie", aldus de directeur van het Heerenveense bedrijf.  "We rekenen op een mooie sfeer rond de wedstrijden, met onze uitgenodigde relaties uit binnen- en buitenland."