G-voetballers sc Bolsward voelen zich profspelers in Abe Lenstra stadion

22 september 2022 14:00

Woensdagmiddag 21 september werkten Anas Tahiri, Mats Köhlert, Rami Al Hajj, Djenahro Nunumete en de trainersstaf van de hoofdmacht zich een uur lang in het zweet tijdens een training met de G-voetballers van sc Bolsward. Het ging er serieus aan toe, maar er was vooral heel veel plezier.

G Team Bolsward (2)


De eerste G-voetbaldag stond in 1993 op het programma in Barendrecht en het werd een jaarlijks terugkerend initiatief. De G-voetballers voelden zich voor even prof en voor de trainers uit het betaald voetbal werd het ook een dag om niet snel te vergeten, door de unieke spelersgroep. In 2021 werd een alternatief bedacht op de traditionele voetbaldag door corona. In plaats van alle betaald voetbalcoaches naar Barendrecht te halen, werd de trainers gevraagd om een G-voetbalteam bij een vereniging in de eigen regio te bezoeken. Dit jaar werd opnieuw gekozen voor dat idee.

sc Heerenveen stuurde trainer Kees van Wonderen niet de regio in, maar haalde sc Bolsward juist naar het Abe Lenstra stadion voor een training op de beroemde grasmat. Nadat de voetballers met de opkomsttune het veld hadden betreden en het volkslied gespeeld was, begon de fanatieke training. Daarin werden meerdere onderlinge wedstrijden gespeeld. Een geslaagde middag voor iedereen, aldus Gerard Boomsma, trainer van het G-team. “Normaal zitten een paar van onze spelers hier elke thuiswedstrijd op de tribune. Dit is prachtig.”