Gijsman, Lodeweges en Van Dekken treden toe tot RvC

27 juli 2022 14:47

Dennis Gijsman, Dwight Lodeweges en Martin van Dekken treden per 1 januari 2023 toe tot de Raad van Commissarissen (RvC) van sc Heerenveen. Met deze benoemingen wordt de rolverdeling binnen de RvC vanaf het nieuwe kalenderjaar overgenomen van de huidige commissarissen die dan aan het einde van hun bestuurstermijn zitten.  

FOTORVC


Continuïteit ingezette koers
Huidig voorzitter Egbert van Hes (algemene en commerciële zaken), Henny Groot Kormelink (technische zaken) en Willem Jan van Elsacker (financiën en vastgoed) zullen aan het eind van dit kalenderjaar zorgen voor een soepele overdracht en in het nieuwe jaar nog een aantal maanden beschikbaar blijven voor de nieuwe RvC. De club is zich vier jaar geleden allereerst gaan richten op het creëren van bestuurlijke rust en vervolgens op sportieve, financiële, organisatorische en commerciële groei. Er ligt een duidelijke doelstelling en plan om richting het seizoen 2024-2025 terug te keren naar een omzet van 20 miljoen euro. Sportief gezien heeft de club de ambitie om structureel in het linkerrijtje van de Eredivisie te eindigen. Met de benoeming van de nieuwe RvC wil de club de ingezette koers overeind houden en zorgen voor continuïteit.

Gijsman
Dennis Gijsman (40) wordt benoemd tot voorzitter van de RvC en neemt de portefeuille algemene en commerciële zaken over van Egbert van Hes. Gijsman is sinds januari 2020 actief binnen het stichtingsbestuur (SB) van de club. Eerst als onafhankelijk lid en sinds 2021 als voorzitter. Gijsman heeft de nodige bestuurlijke ervaring en is in het dagelijks leven directeur-grootaandeelhouder bij Van Vuuren Grou BV.

Lodeweges
Dwight Lodeweges (64) neemt de portefeuille technische zaken over van Henny Groot Kormelink. Als trainer heeft Lodeweges een indrukwekkende carrière in binnen- en buitenland gehad. Zo was hij de afgelopen jaren onder andere actief als assistent-bondscoach onder Ronald Koeman en na diens vertrek naar Barcelona als interim-bondscoach van het Nederlands elftal. Ook was Lodeweges eerder twee periodes actief bij sc Heerenveen. Eerst in 2003 als assistent-trainer van Foppe de Haan. En later in de periode van juli 2014 tot oktober 2015 als hoofdtrainer. sc Heerenveen is dan ook zeer content dat iemand met zijn kennis en staat van dienst aan de RvC kan worden toegevoegd.

Van Dekken
De RvC wordt gecomplementeerd met de toetreding van Martin van Dekken (42). Van Dekken was sinds 20 april 2021 onafhankelijk lid van het stichtingsbestuur, met als aandachtsgebied financiën. Van Dekken werkte 21 jaar als registeraccountant en is eigenaar van EmVeDe Interim & Finance. Binnen de RvC wordt hij per 1 januari de opvolger van Willem Jan van Elsacker en gaat hij aan de slag met de portefeuille financiën en vastgoed.

Stichtingsbestuur
sc Heerenveen is de huidige RvC zeer erkentelijk voor alles wat zij in de afgelopen jaren voor de club hebben betekend, in een soms uitzonderlijke tijd en ook de komende maanden nog zullen betekenen. De club en het SB willen blijven bouwen aan een klimaat waar topsport centraal staat om zo te kunnen blijven groeien en de doelen voor de komende jaren te realiseren. Met het oog op deze ambitie wordt de komende periode benut om het SB aan te vullen. Daarnaast zal de RvC bezig gaan met de opvolging van Cees Roozemond, die aan het einde van het huidige seizoen na ruim vier jaar afscheid neemt als algemeen directeur van de club.

Stichtingsbestuur sc Heerenveen