Jeffrey Talan gaat niet verder bij sc Heerenveen

13 mei 2022 16:25

De wegen van Jeffrey Talan (50) en sc Heerenveen zullen na dit seizoen scheiden. Het contract van de huidig interim-assistent loopt deze zomer af. Een aanbieding om werkzaam te blijven binnen de academie van de club legt Talan naast zich neer.

49623817 ORANGE PICTURES


Talan werkte sinds 2010 bij sc Heerenveen. Daarvoor speelde de geboren Katwijker acht seizoenen in het eerste elftal. De afgelopen jaren bekleedde Talan verschillende functies. Zo was hij onder meer jeugdtrainer, hoofd jeugdopleiding en assistent-trainer. In het seizoen 2021/2022 begon hij als transitiecoach en sinds begin dit jaar vervulde hij de vrijgekomen rol van assistent-trainer op interim-basis.

Technisch manager Ferry de Haan over het vertrek van Talan: "Jeffrey heeft een enorme staat van dienst bij sc Heerenveen en we hadden hem dan ook graag voor de club behouden. Wij denken dat Jeffrey zijn kracht ligt bij het persoonlijk ontwikkelen van talent en zagen voor hem dan ook een rol weggegeld binnen de academie. We vinden het dan ook jammer dat Jeffrey ervoor heeft gekozen om hier niet op in te gaan, maar respecteren uiteraard zijn keuze. We willen Jeffrey bedanken voor alles wat hij voor de club heeft betekend en wensen hem alle succes in zijn verdere loopbaan."