Jonge keepers tonen hun klasse in Rotterdam; Ali scoort prachtgoal

22 december 2022 16:20

sc Heerenveen heeft twee oefenwedstrijden gespeeld tegen Excelsior. De eerste werd 0-1, de tweede 1-1. Doelmannen Bernt Klaverboer en Jesper van der Mark, die beiden debuteerden, maakten een goede indruk. Zij mochten spelen door de afwezigheid van de eerste drie keepers en deden dat dus uitstekend. De mooiste goal van de middag kwam op naam van Hussein Ali, die een dribbel afsloot met een vlammend schot.

EXCHEE 6

sc Heerenveen begon sterk aan de eerste wedstrijd, met veel balbezit en een geduldige opbouw. In de twaalfde minuut resulteerde dat in de eerste serieuze mogelijkheid. Na een combinatie tussen Amin Sarr en Antoine Colassin kwam de bal bij Rami Al Hajj terecht, die de bal in de handen van doelman Norbert Alblas schoot. Acht minuten later was Excelsior dicht bij een treffer. Lazaros Lamprou zag zijn inzet op de lat belanden.

Het was het resultaat van een eerste helft die gelijk opging, zonder extreem veel kansen. Beide ploegen wilden opbouwen, maar te vaak ontbrak de scherpte of het geluk bij de laatste pass. Zo ook na iets meer dan een halfuur spelen, toen Sydney van Hooijdonk net niet bij een voorzet van Sarr kon, door goed verdedigend werk van Redouan El Yaakoubi. Een paar minuten later was Hussein Ali dichtbij na een combinatie door het zestienmetergebied, maar zijn inzet ging voorlangs. In de laatste minuut van de eerste helft was de Zweedse rechtsback een stuk slagvaardiger. Na een dribbel schoot hij de bal keihard in het korte hoek, waardoor de Friezen gingen rusten met een 0-1 voorsprong.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen (@scheerenveenofficial)

Aan het begin van de tweede helft kreeg Excelsior een grote kans na slordig balverlies op het middenveld, maar Bernt Klaverboer lag genoeg in de weg om zijn doel schoon te houden. Niet veel later moest de talentvolle doelman opnieuw in actie komen. Hij wist een afstandsschot goed te pakken, ondanks dat veel speler voor hem het zicht belemmerden. Het was meteen de laatste keer dat de Fries serieus in actie moest komen. Aan beide kanten van het veld ontbrak het aan serieus gevaar tussen de palen. Daardoor eindigde het eerste duel in 0-1.

Opstelling eerste wedstrijd: Klaverboer; Ali, Van Beek, Van der Plaat, Kohlert; Haye, Al Hajj, Tahiri; Colassin, Van Hooijdonk, Sarr

In de tweede wedstrijd mochten vooral veel talenten zich laten zien bij sc Heerenveen, aangevuld met een paar ervaren jongens. Twee daarvan waren Milan van Ewijk en Rami Kaib. Zij zorgden samen voor het eerste gevaar, na dertien minuten spelen. Na een voorzet van de rechtsback, haalde de linksachter uit. Zijn inzet werd gekeerd door Stijn van Gassel.

Na 24 minuten kwam Heerenveen alsnog op voorsprong. Pelle van Amersfoort kon van dichtbij binnenwerken. Dat de openingstreffer voor de Friezen was, was ook te danken aan doelman Jesper van der Mark, die bij een 0-0 stand uitstekend redding bracht op een inzet van Reda Kharchouch.

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen Akademy (@scheerenveen_akademy)

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot serieuze kansen, waardoor ook dit duel in een minieme overwinning leek te eindigen. In de laatste minuut zorgde Nathan Markelo echter met een verwoestende uithaal voor een Rotterdamse treffer, waardoor het duel eindigde in 1-1.

Opstelling tweede wedstrijd: Van der Mark; Van Ewijk, Zaal, Bochniewicz, Kaib; Nunumete, Woudstra (50. Van der Zee), Van Amersfoort; Olsson, Ismaïl (21. Koida), Van ' t Loo