Köhlert blinkt uit bij zege van sc Heerenveen: FC Volendam verslagen

23 oktober 2022 22:23

sc Heerenveen heeft FC Volendam zondagavond verslagen. De Friezen kwamen in de eerste helft op voorsprong via Sydney van Hooijdonk, maar nog voor de pauze maakte Robert Mühren gelijk. In het tweede bedrijf liep de uitploeg alsnog uit met twee doelpunten. Mats Köhlert was de grote uitblinker.

VOLHEE

 

De Duitser speelde zijn honderdste Eredivisiewedstrijd. Daarin liet de bedrijvige back zijn waarde zien. In de veertiende minuut haalde hij een inzet van FC Volendam ternauwernood van de lijn, terwijl hij later in de eerste helft een belangrijk aandeel had bij de openingstreffer van Sydney van Hooijdonk. De wingback ging in het vijandelijke strafschopgebied het kopduel aan, waarna de bal bij de spits van de Friezen terechtkwam. Hij wist de bal voorbij doelman Filip Stankovic te krijgen.

Die goal smaakte extra lekker omdat sc Heerenveen ongeveer vijf minuten daarvoor met de schrik vrijkwam. FC Volendam leek via Robert Mühren op voorsprong te komen, maar dat ging niet door wegens buitenspel. De ploeg van Kees van Wonderen dacht met een voorsprong de rust in te gaan, maar vlak voor de thee werd ingeschonken pikte Mühren alsnog zijn doelpuntje mee. Deze keer werd de treffer opnieuw bekeken door de VAR, maar die greep nu niet in.

Aan het begin van de tweede helft wisselde Van Wonderen twee keer. Tibor Halilovic en Syb van Ottele bleven achter in de kleedkamer, terwijl Rami Al Hajj en Anas Tahiri het veld in mochten. De ploeg kreeg door die veranderingen meer balbezit, maar hele grote kansen bleven uit. Na 67 minuten kreeg de trainer alle tijd om alle puntjes op de i te zetten toen de wedstrijd gestaakt werd wegens een onweersbui. Dat lukte.

De pompeblêdenformatie stapte uiteindelijk met een marge van twee treffers het veld af. Uitgerekend jubilaris Köhlert nam zijn ploeg nogmaals bij de hand. Waar hij bij de eerste goal al belangrijk was, was hij nu zelf trefzeker. Daarna was het verzet van Volendam gebroken. Toen de kopjes gingen hangen, wist ook Amin Sarr zijn doelpuntje nog mee te pikken. Daardoor heeft Heerenveen de vierde zege van het seizoen te pakken.


Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Van Ewijk, Van Beek, Van Ottele (46. Al Hajj), Bochniewicz, Köhlert; Haye, Halilovic (46. Tahiri), Olsson (90. Ali); Van Hooijdonk, Sarr (90. Kaib)

 


Samenvatting FC Volendam - sc Heerenveen