Perfecte middag in Arnhem: drie punten en plek acht

08 mei 2022 17:44

sc Heerenveen heeft zondag op bezoek bij Vitesse uitstekende zaken gedaan. Een kwartier voor tijd keken de Friezen nog tegen een achterstand aan, maar een dubbele wissel en Amin Sarr kantelden het duel volledig. Dankzij de winst klom de ploeg naar plaats acht: een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs om Europees voetbal (1-2).

08052022292626 DSC 0389


Het duurde lang voordat de wedstrijd tussen Vitesse en sc Heerenveen los kwam. Tot halverwege de tweede helft waren de hoogtepunten schaars. Vanuit thuisclubperspectief was dat prima: de Arnhemmers leidden. Aan het einde van de eerste helft wees Richard Martens naar de stip, na een overtreding – wel of niet – van Milan van Ewijk. Ook na VAR-inmenging bleef de scheidsrechter bij die beslissing. Matus Bero faalde niet vanaf elf meter (1-0).

In de eerste drie kwartier hadden beide ploegen elkaar in evenwicht gehouden, zowel qua stand, qua spel en qua kansen. Namens Vitesse was Thomas Buitink al heel vroeg dicht bij de openingsgoal, maar hij schoot over. Aan de andere kant knalde Anas Tahiri halverwege de eerste helft de bal na een technisch hoogstandje op de lat.

Gouden wissels
Het duel in de Gelredome kabbelde na rust voort, totdat trainer Ole Tobiasen twintig minuten voor tijd ingreep met een dubbele wissel. Hij stuurde Anthony Musaba en Nicolas Madsen het veld in, ten faveure van Van Ewijk en Rami Kaib. De invallers bleken goud waard: beiden gaven ze een assist op eindstation en goudhaantje Amin Sarr.

Een kwartier voor tijd gaf Musaba vanaf rechts de bal voor op Sarr, die koel bleef en de gelijkmaker achter Vitesse-goalie Markus Schubert schoot (1-1). De Zweedse spits maakte tien minuten later het Friese feest compleet. Op aangeven van Madsen besliste hij het duel en zette hij sc Heerenveen op pole-position in strijd om plek acht en daarmee deelname aan de play-offs om Europees voetbal.


Opstelling: Mulder; Van Ewijk (72. Musaba), Van Beek, Dresevic, Woudenberg, Kaib (72. Madsen); Haye, Halilovic (46. Al Hajj), Tahiri (84. De Jong); Sarr (84. Van der Heide), Van Hooijdonk.