Programma Akademy: vier thuiswedstrijden op Skoatterwâld

25 november 2022 14:29

Op Andries Noppert na, genieten de spelers van het eerste elftal van een welverdiende vakantie. Waar het voor de hoofdmacht al winterstop is, bikkelen de talenten uit de Akademy nog even door. Zes teams komen zaterdag in actie, waarvan er vier op het eigen Sportpark Skoatterwâld spelen.

Lawfbv1h


Vooral de wedstrijd van de Onder 18 springt meteen in het oog. De Friezen nemen het op tegen Sparta Rotterdam, dat twee punten meer heeft. In deze competitie promoveren de eerste twee ploegen. sc Heerenveen is op dit moment de nummer drie. Wordt er gewonnen van de Rotterdammers, dan staat de pompeblêdenformatie visueel op een promotieplaats.

De Onder 15 hoeft geen rekening te houden met promotie. De ploeg staat een na laatste, maar kan wel een mogelijke kampioen pijn doen dit weekend: de Friezen nemen het op tegen koploper Feyenoord. Waar sc Heerenveen drie overwinningen boekte in de competitie, staat de teller bij de Rotterdammers op negen zeges. Het verschil is achttien punten. Zit er desondanks een stuntje in?