Samenwerking met VA Joure: om bij te dragen aan regionaal voetbaltalent

20 juni 2022 14:53

sc Heerenveen en Voetbalacademie Joure gaan met ingang van het nieuwe voetbalseizoen hun krachten bundelen. Dit vloeit voort uit de pijler van de club om in de directe omgeving een duurzame bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van individueel voetbal- en keeperstalent. Het is de bedoeling om dit ook met andere regionale partners op te starten.

17062022294226 FPH6010
V.l.n.r.: Jan Arjen Kooi, Ronny Venema en Dick Schuurman.


In de ambitie om bij te dragen aan de persoonlijke voetbalontwikkeling van jeugdspelers is sc Heerenveen op zoek gegaan naar een partner op het gebied van opleiden en trainen. "In Voetbalacademie Joure hebben wij een perfecte kandidaat gevonden", stelt Ronny Venema, coördinator commerciële voetbalschool & amateurpartners bij sc Heerenveen.

Venema constateert dat Voetbalacademie Joure dezelfde ambitie deelt. "Net als wij staan ook zij voor het leveren van een duurzame bijdrage aan de ontwikkeling van individueel voetbal- en keeperstalent. Door samen te werken kunnen we elkaar hierbij helpen. En ook bij de organisatie van voetbaldagen en overige voetbalevenementen kunnen we elkaar versterken. Joure ligt in de buurt van Heerenveen: het is logisch dat we gebruik gaan maken van elkaars expertise."

17062022294228 FPH6003


Voetbalacademie Joure
Voetbalacademie Joure werd vorig jaar opgericht door Jan Arjen Kooi en Dick Schuurman. Intussen trainen al zo’n honderd kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar ’s zondags op Sportpark Hege Simmerdyk. De spelers krijgen in kleine groepjes kwalitatieve trainingen van gediplomeerde trainers aan de hand van de nieuwste methodes en materialen.

sc Heerenveen en Voetbalacademie Joure verwachten met hun samenwerking nog meer van betekenis te kunnen zijn voor voetballend Fryslân. "Door de krachten te bundelen, kunnen we nog meer kinderen helpen om hun sportieve ambities waar te maken, naast hun activiteiten bij hun eigen vereniging", zegt Venema. "Dit plan zouden we ook graag in andere regio’s willen opstarten. De eerste gesprekken met potentiële partners lopen inmiddels."