sc Heerenveen besluit het trainingskamp met nederlaag tegen KAA Gent

14 december 2022 16:19

Op de velden van Oliva Nova heeft sc Heerenveen dinsdagmiddag het vriendschappelijke duel tegen KAA Gent verloren. De Belgische nummer vijf bleek zeer effectief voor de goal en won met ruime cijfers: 1-4.

Gent 5

 
De Friezen begonnen nog goed aan de wedstrijd maar wisten het balbezit niet om te zetten in doelpunten. De grootste mogelijkheid was na vijf minuten spelen voor Sydney van Hooijdonk. Hij was het eindstation van een goede aanval, maar kon bij de eerste paal net niet binnenschieten. Na 38 minuten spelen kwam KAA Gent wel op voorsprong. Hugo Cuypers strafte slordig balverlies af en punterde binnen achter Xavier Mous. Vlak voor de thee verzilverde de spits ook de derde mogelijkheid van zijn ploeg, waardoor de marge verdubbeld werd.

In het tweede bedrijf kwam sc Heerenveen goed uit de startblokken. Invaller Pelle van Amersfoort bediende Van Hooijdonk en die werkte de bal in tweede instantie - liggend op het gras - met zijn noppen in het doel (1-2). De gelijkmaker bleef echter uit. Na wederom slordig balverlies in eigen zestien, was het deze keer Ibrahim Salah die het cadeautje uitpakte en hard binnenschoot:1-3.

Hoewel sc Heerenveen het wel probeerde, bleef een echt slotoffensief uit. De Friezen waren nog wel dichtbij de aansluitingstreffer via Antoine Colassin (schietkans) en Djenahro Nunumete (paal) maar kwamen dus niet meer tot scoren. KAA Gent bewees in de slotminuut wederom zeer effectief te zijn. Malick Martin Fofana werd vrij voor de goal gezet door Jens-Petter Hauge en gaf Jan Bekkema het nakijken, waardoor het duel eindigde in 1-4.


Opstelling eerste helft:
Mous; Van Ewijk, Van Beek, Bochniewicz (30. Van Aken), Köhlert; Haye, Al Hajj, Tahiri; Olsson, Van Hooijdonk, Sarr

Opstelling tweede helft: Bekkema; Ali, Van Beek (60. Van Ottele), Van Aken, Kaib; Haye (60. Zaal), Halilovic, Van Amersfoort, Al Hajj (60. Nunumete); Timossi, Van Hooijdonk (60. Colassin)Bekijk hier de samenvatting: