sc Heerenveen blijft koel en houdt stand in hete Kuip

13 augustus 2022 23:20

Het was voor sc Heerenveen letterlijk en figuurlijk een heet avondje in De Kuip, maar de ploeg van trainer Kees van Wonderen pakte zaterdag op bezoek bij Feyenoord wel een punt. De Friezen beten met name na rust bovendien brutaal van zich af, maar konden niet de trekker overhalen. Dat ook de thuisclub niet tot scoren kwam, was vooral te danken aan een uitblinkende Andries Noppert (0-0).

13082022297705 FPH0137 (1)


Zoals Kees van Wonderen al had verwacht zocht Feyenoord vanaf het eerste fluitsignaal de aanval. Gesteund door het thuispubliek werden ook meteen grote kansen gecreΓ«erd, maar de lat (kopbal van Jacob Rasmussen) en vooral Andries Noppert overleefde sc Heerenveen de openingsfase. Daarna kwamen de Friezen iets onder de Rotterdamse druk vandaan en loerde het op een uitbraak, maar het bleef bij speldenprikjes.

Na een doelpuntloze eerste helft nam sc Heerenveen na de rust brutaal het initiatief over. De Friezen werden gevaarlijk, ondanks dat Feyenoord de druk weer opvoerde. Joost van Aken schoot uit een afgeslagen corner over en na een fraaie actie knalde Amin Sarr de bal op de voet van doelman Justin Bijlow. In de slotfase was het Feyenoord dat op de Friese deur bonkte, maar Noppert weigerde open te doen en bezorgde daarmee sc Heerenveen het tweede punt van het seizoen.


Opstelling
: Noppert; Van Beek, Bochniewicz, Van Aken; Van Ewijk, Haye (90. Ali), Halilovic (63. Olsson), Tahiri, KΓΆhlert (80. Kaib); Sarr, Van Hooijdonk (63. Timossi).


Samenvatting Feyenoord - sc Heerenveen