sc Heerenveen deelt in play-offs eerste tik uit aan AZ

19 mei 2022 21:30

Dankzij twee goals in de absolute slotfase is sc Heerenveen donderdag uitstekend begonnen aan de eerste ronde van de play-offs om Europees voetbal. AZ leek met een zege uit Fryslân te vertrekken, maar Amin Sarr en Tibor Halilovic lieten het Abe Lenstra stadion vlak voor tijd ontploffen (3-2). Zondag wacht in Alkmaar de return.

19052022293303 FPH3887


Het is niet te hopen dat er supporters waren die vijf minuten voor tijd besloten alvast te beginnen aan de terugreis. Die zullen tijdens het verlaten van het stadion raar hebben op- of achteromgekeken. Tot tweemaal toe. Eerst zorgde Amin Sarr voor een vreugde-explosie door op prachtige wijze de gelijkmaker binnen te krullen (2-2). En dat was nog niet alles. Het Abe Lenstra stadion ontplofte toen Tibor Halilovic in de slotseconde sc Heerenveen naar de overwinning poeierde (3-2).

Het venijn zat 'm in de staart bij het eerste play-offduel tussen sc Heerenveen en AZ. Na een doelpuntloze eerste helft – beide ploegen kregen wel kansen, maar hielden elkaar vooral in de houdgreep – kwam de wedstrijd na de pauze los. Wie anders dan Sydney van Hooijdonk brak de ban: de spits stond weer eens op de goede plek en schoot een rebound achter AZ-goalie Peter Vindahl Jensen (1-0).

Knotsgekke slotfase
Maar lang van de voorsprong genieten was er niet bij. Een minuut later stond het alweer gelijk. Håkon Evjen mocht frank en vrij aanleggen en schoot vanaf een meter of twintig de bal hard en geplaatst achter Erwin Mulder (1-1). Even later leek het helemaal de verkeerde kant op te gaan toen Vangelis Pavlidis met een typische spitsengoal AZ aan de leiding bracht (1-2). Leek, want toen moest die knotsgekke slotfase nog aanbreken. De slag is gewonnen, maar zondag gaat uitmaken wie zich plaatst voor de finale.


Opstelling: Mulder; Van Ewijk, Van Beek, Dresevic, Woudenberg (76. Musaba), Kaib; Haye (76. Madsen), Halilovic, Tahiri (84. Al Hajj); Van Hooijdonk, Sarr.