sc Heerenveen en Buitenboys uit Almere intensiveren samenwerking

15 juli 2022 16:58

sc Heerenveen en Buitenboys hebben een jarenlange samenwerking en gaan deze met ingang van het seizoen 2022/2023 intensiveren. De banden met de Almeerse amateurvereniging worden aangehaald op het vlak van de academie en de ontwikkeling van spelers en trainers. "Echt een win-winsamenwerking."

BB
V.l.n.r.: Marten van der Kamp, Ronny Venema (beiden sc Heerenveen), Jeroen Baaij en Mo Hersi (beiden Buitenboys).


Marten van der Kamp, hoofd jeugdscouting bij sc Heerenveen: "Buitenboys zit als vereniging in alle opzichten in een stijgende lijn. We dragen daar aan bij door onze kennis en kunde te delen. Zo is er een doorgaande leerlijn qua oefenstof in de onderbouw, spelen onze teams onderlinge oefenwedstrijden tegen elkaar en is er een waardevol en wederzijds contact met betrekking tot scouting."

Jeroen Baaij, hoofd voetbaltechnische zaken bij Buitenboys: "We zijn er hartstikke trots op dat we als amateurclub uit Flevoland bij de Heerenveenfamilie horen. In samenwerking met een profclub ligt eenrichtingsverkeer op de loer, maar sc Heerenveen wil juist ook ons vooruit helpen, in de verschillende facetten van het voetbal."

De samenwerking biedt Buitenboys allerlei voordelen, vertelt Baaij. "Buitenboys wil graag opleiden en ontwikkelen zoals sc Heerenveen dat doet. Hierbij gebruiken ze de succesvolle VTON-methode, die ook wij omarmen. Daarnaast spelen we onderlinge oefenwedstrijden, mogen onze trainers in de Heerenveenkeuken kijken en mogen we onze leden af en toe voordelig wedstrijdkaarten aanbieden. Echt een win-winsamenwerking."