sc Heerenveen en IK Sirius FK gaan samenwerking aan

19 juli 2022 09:30

sc Heerenveen gaat samenwerken met IK Sirius FK. De samenwerking zal bestaan uit het uitwisselen van kennis en ervaring met de Zweedse club. Daarnaast helpen beide clubs elkaar op het gebied van talentontwikkeling in de bovenbouw van de academie. 

Sc Heerenveen En IK SIRIUS FK


IK Sirius en sc Heerenveen wisselden al een aantal jaren onderlinge kennis uit en bezegelen de goede relatie nu met een officiële samenwerking. De eerste contacten kwamen tot stand via oud-speler Petter Hansson. Hansson is jeugdtrainer bij IK Sirius FK en bezocht zodoende al meerdere keren de academie van sc Heerenveen. 

Technisch manager Ferry de Haan: “We zijn verheugd deze samenwerking met IK Sirius FK nu officieel te kunnen bekrachtigen. Beide clubs hebben de ambitie om het niveau van de academie weer naar een hoger plan te tillen en moeten daarin creatief zijn. Deze samenwerking past dan ook volledig in onze langetermijnstrategie om de spelers van de academie een zo goed mogelijk omgeving te bieden waar zij zich kunnen ontwikkelen. Daarnaast biedt deze samenwerking de mogelijkheid om ook kennis en ervaringen uit te wisselen tussen de scoutingsnetwerken van beide clubs.”