sc Heerenveen en sportief partner vv Warga laten Oekraïense kinderen genieten tijdens clinic

23 september 2022 14:00

De kleedkamer bij VV Warga lag woensdagmiddag vol met voetbalshirts, broekjes en kousen. Alle kleuren lagen klaar voor vijftien Oekraïense kinderen, die hun zinnen even konden verzetten na een heftige periode. Voor de kantine lag een picknicktafel vol met voetbalschoenen. Rode, groene, witte, zwarte; de keuze was reuze. Alles mochten ze na de tijd mee naar huis nemen. Het was het begin van een zorgeloze clinic.

Voetbalclinic Warga


sc Heerenveen organiseerde een voetbalclinic voor de leden van VV Warga, omdat de amateurclub onlangs sportief partner is geworden. Daarbij waren ook Oekraïners uit de omgeving welkom. Zij werden met busjes opgehaald en thuisgebracht; de ouders mochten mee om te kijken langs de lijn. Gretig werden er foto’s gemaakt van hun kinderen, die dribbelden, afrondden en vooral plezier maakten. Het zorgde voor blije gezichten, bij zowel de kinderen als de toeschouwers.

“Je merkte dat sommige Oekraïense kinderen eerst heel terughoudend waren, maar moet je na de training kijken: ze liepen allemaal mee in de groep. Dat is mooi om te zien”, vertelden Jaike de Jong en Jan-Daniel Kleinhuis, ambassadeurs van sc Heerenveen, die Warga benaderd hebben om sportief partner te worden. “Meerdere Oekraïense jongetjes vroegen al wanneer de volgende keer is dat ze mogen komen. Hun moeders bedankten ons voor deze middag. Het was prachtig. Het is goed dat ze alle vervelende dingen even konden vergeten door de bal.”