sc Heerenveen en VTON verlengen in 2016 gestarte samenwerking

24 juni 2022 09:35

Na zes succesvolle jaren van samenwerking gaan sc Heerenveen en VTON ook de komende drie seizoenen met elkaar door. VTON is een offline trainingsplatform met voetbaloefenstof en een doorlopende leerlijn voor jeugdspelers. Deze dienst stelt sc Heerenveen beschikbaar aan amateurverenigingen die sportief partner zijn bij de club.

21062022294261 FPH6493
V.l.n.r.: Ferry de Haan, Richard Elsinga en Ronny Venema.


sc Heerenveen en VTON werken al sinds 2016 samen. Met het Sportief Partnership, waarmee tientallen amateurverenigingen zijn aangesloten bij sc Heerenveen, wil de club het algehele voetbalniveau in de regio omhoog helpen. Maar sc Heerenveen en VTON kijken als samenwerkende partijen ook over de grens en hopen een nieuw, internationaal netwerk te realiseren.

Kennis, binding en beleving
Met het Sportief Partnership wil sc Heerenveen het algehele voetbalniveau in de regio omhoog helpen, stelt Ronny Venema, coördinator commerciële voetbalschool & amateurpartners. "We willen de enorme potentie die ons voetballandschap bezit, nóg beter benutten. In de samenwerking met de amateurverenigingen die sportief partner bij ons zijn, gaat het om kennis, binding en beleving. En dat moet leiden tot ontwikkeling."

Om kennis op voetbaltechnisch vlak te kunnen delen met de sportief partners ontwikkelt sc Heerenveen een eigen platform, in samenwerking met VTON. Venema: "Onze sportief partners krijgen de beschikking over de VTON-app die de jeugdtrainers helpt met oefeningen gebaseerd op leeftijdspecifieke doelstellingen voor de spelers. Van de ambitieuze of ervaren trainer tot de welwillende vader is het platform 24/7 beschikbaar, op het moment dat het hen past. En we zitten niet stil: we zijn bezig om onze visies, leerlijnen en spelprincipes te kunnen delen via het platform."

21062022294264 FPH6415
Ferry de Haan, Richard Elsinga en Ronny Venema ondertekenen de overeenkomst.


Nieuwe toepassingen

Bedenker en eigenaar van VTON is Richard Elsinga: "Dankzij nieuwe toepassingen zoals de trainingsground- en keepersapp zijn wij in staat om clubs breder en specifiek te ondersteunen. De app bestaat uit meer dan bijna duizend oefenvormen: goed voor duizend leeftijdsspecifieke trainingen. Daarnaast kunnen we nu ook helpen eigen leerlijnen te ontwikkelen. Het belangrijkste is: we helpen clubs op voetbaltechnisch vlak meer continuïteit te realiseren en minder afhankelijk te laten worden van een paar mensen."