sc Heerenveen kan PSV één helft bijbenen

20 februari 2022 19:30

sc Heerenveen heeft zondag op bezoek bij PSV niet voor een verrassing kunnen zorgen. Halverwege leek er iets te halen in het zeiknatte Philips Stadion, na de gelijkmaker van Tibor Halilovic. Het bleek ijdele hoop: in de eerste vijf minuten na rust gaf de ploeg van trainer Ole Tobiasen de wedstrijd weg (3-1).

Whatsapp Image 2022 02 20 At 19.13.37

Ole Tobiasen had ervoor gekozen om Erwin Mulder weer onder de lat te zetten, waardoor Xavier Mous genoegen moest nemen met een plek op de bank. Het treffen met PSV betekende een weerzien met Joey Veerman, die in de winterstop Fryslân had verruild voor Eindhoven. De middenvelder was betrokken bij de openingsgoal van de thuisclub. Na een klein kwartier kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Noni Madueke, die niet nadacht en de bal achter Mulder ramde (1-0).

Na het doelpunt van PSV bleef een storm van de thuisclub uit, waardoor sc Heerenveen in die fase stand hield. En af en toe kwamen de Friezen er gevaarlijk uit. Waar Tibor Halilovic eerst nog een enorme mogelijkheid liet liggen, schoot hij tien minuten voor rust wel raak. Via de glijdende Olivier Boscagli stond het weer gelijk (1-1). Een kopbal van Siem de Jong kort voor rust betekende bijna zelfs een Friese voorsprong.

De weg was nog lang, maar het geloof in een goed resultaat was er, met die gelijke ruststand. Die hoop schoot PSV binnen vijf minuten aan flarden. Eerst viel een van richting veranderd schot van Mario Götze binnen (2-1) en even later zette uitgerekend Veerman de Eindhovenaren op rozen (3-1). Daarna kon sc Heerenveen geen vuist meer maken, hoewel de ingevallen Anthony Musaba kort voor tijd de spanning nog terug had kunnen brengen.