sc Heerenveen legt jeugdexponent Nunumete vast

20 juni 2022 16:00

sc Heerenveen heeft Djenahro Nunumete maandag voor langere tijd vastgelegd. Nunumete tekende in het Abe Lenstra stadion een nieuw contract voor twee seizoenen, met een optie op een derde jaar. De 20-jarige middenvelder kwam in 2013 bij de academie en debuteerde afgelopen seizoen in het eerste elftal.


Na ruim acht jaar in de jeugdacademie van sc Heerenveen te hebben gespeeld, maakte Nunumete afgelopen seizoen zijn debuut in het vlaggenschip. In de thuiswedstrijd tegen AZ – op zondag 31 augustus – viel de toen 19-jarige linkspoot vijf minuten voor tijd in. Zijn tweede eredivisieoptreden was begin februari, op bezoek bij Fortuna Sittard.

Technisch manager Ferry de Haan: "Djenahro heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt en kan op meerdere posities uit de voeten. Hoewel hij ook als linksback gespeeld heeft, zien we in hem vooral een creatieve middenvelder met veel dynamiek. Dat Djenahro vorig seizoen als zelf opgeleide speler zijn debuut heeft gemaakt, is een compliment aan onze gehele academie. Wij hebben er veel vertrouwen in dat hij de komende periode bij ons de volgende stap kan zetten."