sc Heerenveen legt Timossi voor vier seizoenen vast

06 juli 2022 15:00

sc Heerenveen heeft de selectie versterkt met Alex Timossi. De 21-jarige Zweed komt over van Bayern München. De buitenspeler tekent in het Abe Lenstra stadion een contract tot de zomer van 2026.


Timossi speelde in de jeugd voor Helsingborg en maakte in 2017 op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het profvoetbal. Zijn talent werd opgemerkt door Bayern München dat hem inlijfde in de zomer van 2018. In zijn eerste seizoen scoorde de aanvaller vijf keer in de UEFA Youth League.

Een jaar later keerde Timossi voor één seizoen terug naar zijn oude club Helsingborg. Op huurbasis wist hij ook op het hoogste niveau van Zweden vijf keer het net te vinden. Vervolgens verhuurde Bayern hem voor twee seizoenen aan het Oostenrijkse SK Austria Klagenfurt, waarmee hij na één seizoen naar het hoogste niveau promoveerde. Van 2020 tot 2022 was de buitenspeler goed voor acht goals en elf assists.  

Technisch manager Ferry de Haan: “Alex is een snelle speler en heeft veel diepgang, zowel met als zonder de bal. Daarbij weet hij ook goed het overzicht te behouden voor zijn medespelers voor de goal. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al ruim 100 wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. Het is dan ook een speler waar in onze ogen nog veel rek in zit. We zijn dan ook blij dat we hem voor langere tijd hebben kunnen vastleggen.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Alex Timossi Andersson (@alextimossi)