sc Heerenveen maakt er zeven tegen Ausnutria Cup-winnaar

02 juli 2022 19:20

In de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding bleef de teller zaterdag voor sc Heerenveen steken op zeven treffers (0-7). Op een druk bezocht Sportpark De Akkers kreeg de ploeg van trainer Kees van Wonderen knap weerstand van dorpsgenoot Heerenveense Boys. De zaterdagderdeklasser mocht dit duel organiseren, omdat het in 2019 de tegenwoordige Ausnutria Cup won.


Net als dinsdag in Koudum tegen de regioselectie Gaasterlân-Sleat waren ook vier dagen later de omstandigheden perfect voor het tweede oefenduel van sc Heerenveen. Uitstekende organisatie, perfect weer en enorme publieke belangstelling. Meer dan 1.700 liefhebbers uit Heerenveen en omstreken waren naar Sportpark De Akkers gekomen.

Dat de grote broer uit het dorp op bezoek kwam, dankte Heerenveense Boys aan het winnen in 2019 van de Ausnutria Cup – toen nog de GroenLeven Cup. Op dit jaarlijkse toernooi strijden amateurverenigingen voor de hoofdprijs: een oefenwedstrijd op het eigen sportpark tegen sc Heerenveen. Dat Heerenveense Boys de prijs drie jaar later pas mag en kan uitpakken, heeft alles te maken met corona.

Strafschoppen
Nadat het de hele middag op Sportpark De Akkers al druk was – voor de jeugd vond er een clinic plaats – stroomde het complex tegen vijven vol. Het publiek zag al snel een goal: eentje in het eigen doel door Bodi Toering (0-1). Uiteraard deelde sc Heerenveen de lakens uit, maar na ruim tien minuten kreeg Heerenveense Boys dé kans weer op gelijke hoogte te komen. Keeper Andries Noppert veroorzaakte een strafschop, maar keerde 'm ook en stopte de inzet van Tiemen Pen.

Aan de andere kant van het veld liet de van vakantie teruggekeerde Amin Sarr halverwege de eerste helft zien hoe het wel moet vanaf elf meter (0-2). Voor rust zorgde linksachter Demo Koida voor een ruimere marge (0-3). Met een compleet nieuw elftal liep sc Heerenveen na de pauze snel uit naar 0-6 via achtereenvolgend Mats Köhlert, Joost van Aken en Amir Ismail, maar daarna stokte de teller. Verdediger Kaj van der Veldt zette met een fraaie goal de eindstand op het scorebord (0-7).

TOP Oss
De wedstrijd tegen Heerenveense Boys was in de voorbereiding het laatste oefenduel tegen amateurs. Dinsdag staat sc Heerenveen op het sportpark van sv Mulier in Witmarsum tegenover eerstedivisionist TOP Oss (aftrap: 19.00 uur).


Heerenveense Boys - sc Heerenveen 0-7
(0-3). 2. Bodi Toering (e.d.) 0-1, 23. Amin Sarr (pen.) 0-2, 32. Demo Koida 0-3, 50. Mats Köhlert 0-4, 54. Joost van Aken 0-5, 55. Amir Ismail 0-6, 90. Kaj van der Veldt 0-7.

Opstelling eerste helft: Noppert; Zaal, Van Beek, Bochniewicz, Koida; Haye, Al Hajj, Nunumete; Van 't Loo, Sarr (33. Ismail), Van der Heide.

Opstelling tweede helft: Mous; Asante, Van Ottele, Van Aken, Van der Veldt; Beelen, Halilovic, Tahiri; Köhlert, Ismail (70. Gudnason), Van Houwelingen.