sc Heerenveen mag tegen Ajax vier minuten hopen op stunt: ruime nederlaag

10 september 2022 20:38

sc Heerenveen heeft niet kunnen stunten in de Johan Cruijff ArenA. De ploeg gaf de wedstrijd in de openingsfase weg en dat kon gedurende het duel niet meer goedgemaakt worden. Na negentig minuten stond er een duidelijke 5-0 stand op het scorebord.

 

10092022299313 FPH6331

 

Kees van Wonderen wist vorig seizoen met Go Ahead Eagles te stunten in Amsterdam, door doelpuntloos gelijk te spelen. De trainer temperde vooraf de verwachtingen en stelde dat alles mee moest zitten om een tastbaar resultaat mee te nemen naar huis. Al na vier minuten werd duidelijk dat een wedstrijd zonder doelpunten er niet inzat. Davy Klaassen kon de bal van dichtbij simpel binnenkoppen na een voorzet van Dusan Tadic. Binnen het kwartier werd de achterstand nog groter voor Heerenveen. Een ingestudeerde vrije trap werd binnengeschoten door Kenneth Taylor.

Na iets minder dan een halfuur spelen kropen de Friezen iets uit hun schulp, al leken de Amsterdammers ook wat laconieker te worden. Het tempo ging iets naar beneden en Heerenveen kreeg iets meer ruimte om te voetballen, wat bij vlagen behoorlijk lukte. Voor rust was de grootste kans voor Alex Timossi, die Amin Sarr verving. Hij stuitte echter op Remko Pasveer, waardoor de marge twee goals bleef in het voordeel van de thuisploeg.

Na de pauze gebeurde precies hetzelfde als in de eerste helft: binnen een paar minuten werd er gescoord door de Amsterdammers. Mohammed Kudus reageerde het meest alert bij een hoekschop en schoot de bal door de benen van Andries Noppert tegen de touwen. Na een uur spelen maakte de Ghanees ook nog zijn tweede doelpunt. Bij Ajax begon daarna het grote wisselen met het oog op het Champions League-duel met Liverpool. Het betekende niet dat de thuisploeg gas terug nam, want invaller Brian Brobbey pikte zijn treffer ook nog mee. Heerenveen heeft daardoor de eerste nederlaag van het seizoen geleden na twee overwinningen en drie remises.

Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Van Ewijk, Van Aken, Bochniewicz, Van Beek, Kaib; Tahiri, Haye, Olsson (72. Al Hajj); Timossi (66. Sarr), Van Hooijdonk (66. Colassin)


Samenvatting Ajax - sc heerenveen