sc Heerenveen met onbevredigd gevoel de bus in: doelpuntloos gelijkspel

02 oktober 2022 21:51

sc Heerenveen en FC Emmen hebben zondagavond de punten gedeeld. Een spetterend duel werd het geen moment, maar de spanning bleef negentig minuten. Uiteindelijk ging iedereen met een onbevredigd gevoel naar huis: 0-0.

02102022300156 DSC 0081


In de eerste helft probeerden beide ploegen de lakens uit te delen, maar de teams ontliepen elkaar niet veel. De Friezen hadden iets meer de bal, de Drentenaren waren het gevaarlijkst voor de goal. Daarbij was Richairo Zivkovic na bijna een halfuur spelen het dichtst bij een doelpunt, na een mooie aanval. Hij wist de bal niet naar binnen te glijden van dichtbij; zijn inzet ging voor Heerenveen langs de goede kant van de paal.

Eerder in de wedstrijd lukte het Sydney van Hooijdonk wel om de bal tegen de touwen te werken, maar dat moment zorgde niet voor een vreugde-uitbarsting. Milan van Ewijk stond eerder in de aanval buitenspel, waardoor het feestje niet doorging. Het zorgde voor een doelpuntloze ruststand. Na de thee begon de uitploeg zwak. FC Emmen klapte er bovenop, maar sc Heerenveen bleef overeind.

Na de eerste tien minuten kwamen de mannen van Kees van Wonderen weer wat meer aan voetballen toe. Dat resulteerde na 66 minuten in een grote kans voor Van Ewijk. De pass van Amin Sarr was goed, maar tot een hoogtepunt kwam het niet. De inzet van de vleugelverdediger ging rakelings langs het aluminium. Omdat ook Andries Noppert de poorten gesloten hield aan de andere kant van het veld, eindigde het duel zoals het begon: met de brilstand.

Voor de Friezen is het de vierde keer dit seizoen dat er met die stand afgefloten werd. Na acht wedstrijden zijn er dertien punten bij elkaar gespeeld, waardoor de zesde plaats op de ranglijst voor de pompeblêdenformatie is.


Opstelling sc Heerenveen:
Noppert; Van Ewijk, Van Ottele, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Tahari, Haye, Olssen (77. Halilovic); Van Hooijdonk (77. Colassin), Sarr.

 


Samenvatting