sc Heerenveen neemt aanvaller Sarr over van Malmö

31 januari 2022 14:47

sc Heerenveen heeft zich per direct versterkt met Amin Sarr (20). De Zweeds jeugdinternational met Senegalese en Gambiaanse roots kwam het afgelopen jaar uit voor het Zweedse Mjällby, dat hem huurde van landskampioen Malmö. Sarr gaat in Fryslân spelen met rugnummer 9 en tekent een contract tot medio 2025.


Na Anas Tahiri, Sydney van Hooijdonk en Thom Haye is Amin Sarr de vierde speler die sc Heerenveen deze winter aantrekt. De Friezen nemen Sarr over van Malmö, dat hem het afgelopen seizoen verhuurde aan Mjällby, eveneens uitkomend op het hoogste niveau van Zweden. Bij Mjällby was Sarr in 22 wedstrijden goed voor acht doelpunten. Ook is Sarr jeugdinternational: zeven keer kwam de aanvaller uit voor Jong Zweden, waarin hij tweemaal trefzeker was.

Technisch manager Ferry de Haan: "We zijn heel blij en trots dat we Amin hebben weten vast te leggen. Hij is een jonge, snelle en fysiek sterke aanvaller met dreiging en een goed schot. Hij past in ons beleid en voldoet aan onze visie voor de toekomst. Amin is een ruwe diamant, die met een persoonlijk plan bij ons de volgende stappen kan zetten in z’n carrière."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Amin Sarr (@amiin.sarr)