sc Heerenveen neemt punt mee uit Tilburg

05 maart 2022 19:00

sc Heerenveen heeft zaterdag gelijkgespeeld op bezoek bij Willem II. Het was meer spannend dan goed tussen twee teams die momenteel in een lastige fase zitten. Aan de kant van de Friezen blonk Erwin Mulder uit met enkele cruciale reddingen (0-0).

05032022290216 DSC 5079


Het Koning Willem II Stadion veerde kort voor rust al op toen de pegel van de voet van Görkem Saglam richting de kruising vloog. Maar Erwin Mulder zweefde de bal stijlvol uit de lucht en voorkwam daarmee een verlate carnavalsuitbarsting. Het was het hoogtepunt van de eerste helft: het was vooral spannend in het zonnige Tilburg.

Willem II en sc Heerenveen beleven niet in hun beste fase van de competitie. Kansen waren spaarzaam. En als ze werden gecreëerd, waren de Tricolores daarvoor verantwoordelijk. De Friezen bleven compact staan, hielden het dicht en loerden op die ene mogelijkheid.

Kopkans Van Beek
En die kwam er. Sven van Beek – vorig seizoen nog een halfjaar Willem II'er – klopte bij een corner iedereen in de lucht, maar zag zijn kopbal van de doellijn gehaald worden. Als een dief in de nacht was sc Heerenveen dan op voorsprong gekomen.

Pas in de slotfase liet sc Heerenveen zich gelden. Mede dankzij bevliegingen van de ingevallen Anthony Musaba, maar ook hij kon het verschil niet maken en dus moesten beide ploegen zich tevreden stellen met een punt. Over zeven dagen spelen de Friezen opnieuw in Brabant: dan wacht iets verderop RKC Waalwijk.


Opstelling: Mulder; Van Ewijk, Van Beek, Dresevic, Woudenberg; Halilovic, Madsen (73. Tahiri), Haye, Sarr (90. Van der Heide); Van Hooijdonk (73. Stevanovic), De Jong (64. Musaba).