sc Heerenveen-reserves verliezen doelpuntrijke oefenwedstrijd nipt

03 oktober 2022 15:40

De reservespelers van sc Heerenveen hebben maandagmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen PEC Zwolle. Na negentig minuten stond er een 3-4 eindstand op het scorebord. Vooral de eerste helft was geen moment saai met maar liefst zes doelpunten.

HEEPEC 4

Vijf minuten hadden de Friezen nodig om op voorsprong te komen. Rami Al Hajj toonde zijn klasse met een raak schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Lang werd die voorsprong niet vastgehouden: twee minuten later lag de 1-1 tegen de touwen. Doelman Jan Bekkema kreeg na negentien minuten spelen de tweede treffer om de oren, waarna Heerenveen het heft weer in handen nam.

Rami Kaib zorgde met een vrije trap voor de gelijkmaker, waarna Antoine Colassin de thuisploeg op voorsprong schoot na een assist van Tibor Halilovic. Ook toen was de koek nog niet op wat betreft doelpunten: PEC maakte in de laatste minuut van de eerste helft de 3-3. Na de pauze werd er door Heerenveen vijf keer gewisseld. Het leek lang bij een gelijke stand te blijven, maar in minuut 89 sloegen de Zwollenaren toch nog een keer toe.

Opstelling sc Heerenveen: Bekkema; Ali, Van der Veldt, Zaal (63. Asante), Van der Plaat (46. Koida (73. Witteveen)), Kaib; Nunumete, Halilovic (73. Oostra), Al Hajj; Timossi, Colassin (73. Ismaïl).