sc Heerenveen slaat dubbelslag met winst op FC Groningen

10 april 2022 15:15

sc Heerenveen heeft zondag uitstekende zaken gedaan door de Derby van het Noorden te winnen. In een sfeervol en zonnig Abe Lenstra stadion groeide Sydney van Hooijdonk met twee treffers uit tot koning van de wedstrijd. Dankzij de zege op FC Groningen kunnen de Friezen weer omhoog kijken (3-1).

10042022291626 DSC 5066


Eerst de kopstoot, daarna de sprint en vervolgens een enorm feest, vlak voor de dug-out van sc Heerenveen. Zojuist had Sven van Beek uit een hoekschop raak geknikt en dat wilde ie weten ook (3-1). Bovendien wisten hij en alles en iedereen in het Abe Lenstra stadion toen genoeg: de zege op FC Groningen is binnen.

Dat sc Heerenveen na vijf jaar de Derby van het Noorden in Fryslân weer eens wilde winnen, werd meteen duidelijk. Na een prachtige sfeeractie van de jarige supportersvereniging FeanFan openden de Friezen sterk. Het leidde de openingsgoal in van Sydney van Hooijdonk, die een rebound benutte, nadat Amin Sarr de paal had geraakt (1-0).

Dat de Friese storm daarna ging liggen, was niet gek. Veel aan de hand was er niet voor de ploeg van trainer Ole Tobiasen. Gaandeweg de eerste helft kwam FC Groningen meer aan voetballen toe. Tot grote kansen leidde dit niet. Uit het niets kwam dan ook de gelijkmaker van Neraysho Kasanwirjo, die vernietigend uithaalde (1-1).

Ook na rust kwam sc Heerenveen goed uit de kleedkamer. Opnieuw zette Van Hooijdonk zijn ploeg op voorsprong. Het was het eindstation van een mooi aanval, draaide zich knap vrij en schoot raak (2-1). Na de goal van Van Beek was het Friese feest compleet (3-1). Kers op de taart was het debuut van jeugdspeler Timo Zaal.


Opstelling
: Mulder; Van Ewijk, Van Beek, Bakker, Dresevic, Kaib; Halilovic (78. De Jong), Haye (90. Zaal), Tahiri; Van Hooijdonk (90. Van der Heide), Sarr (87. Musaba).