sc Heerenveen sluit voorbereiding winnend af tegen Excelsior

30 juli 2022 17:20

sc Heerenveen heeft zaterdag de laatste wedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. In het eigen Abe Lenstra stadion won de ploeg van trainer Kees van Wonderen van promovendus Excelsior (3-1). De vierduizend aanwezige supporters zagen Joost van Aken (2x) en Amin Sarr namens de Friezen scoren.

30072022297046 FPH5519


Met aanwinst Sydney van Hooijdonk in de basis, begon sc Heerenveen aardig aan het duel. De spits was na acht minuten spelen dicht bij de openingstreffer, maar zag zijn kopbal gekeerd worden door doelman Stijn van Gassel. De thuisploeg hield het initiatief en drukte Excelsior naar achter. Via Sven van Beek (afstandsschot en kopbal) en Thom Haye bleef de ploeg van Kees van Wonderen jagen op de voorsprong. Aan de andere kant waren de gasten via Goudmijn dichtbij een doelpunt. Maar Andries Noppert - deze week verkozen tot eerste doelman - wist het schot van de Excelsior-aanvaller met de vuisten te keren.

De thuisploeg bleef echter aandringen en kwam vlak voor rust verdiend op voorsprong. Nadat Amin Sarr eerst een schot in het zijnet zag belanden, was het Joost van Aken die in de laatste minuut van de eerste helft het net vond. De verdediger timede goed na een indraaiende voorzet van Thom Haye en kopte vervolgens knap raak (1-0).


Direct na rust verdubbelde de thuisploeg de score. Na een goede aanval over meerdere schijven kwam de bal bij Rami Kaib. De linksback gaf een strakke voorzet op het hoofd van Amin Sarr (2-0). Het tempo verdween vervolgens wat uit de wedstrijd en de Friezen zakten wat verder terug op eigen helft. Met nog ruim een kwartier te spelen kwam Excelsior via Luuk Admiraal vervolgens terug in de wedstrijd. De aanvaller reageerde alert op een rebound en schoof de bal achter Noppert (2-1). In gevaar kwam de zege van sc Heerenveen echter niet en vijf minuten voor tijd bracht Joost van Aken met zijn tweede treffer de marge weer op twee. De verdediger kreeg de bal teruggelegd van Amin Sarr en schoot sc Heerenveen naar een verdiende zege (3-1).

Aankomende vrijdag start voor sc Heerenveen de eredivisie. In eigen huis nemen de Friezen het op tegen Sparta Rotterdam (20.00 uur).

sc Heerenveen - Excelsior 3-1 (1-0). 45. Van Aken 1-0, 47. Sarr 2-0. 73. Admiraal 2-1, 85. Van Aken 3-1.

Opstelling: Noppert; Van Ewijk, Van Beek, Bochniewicz, Van Aken, Kaib, Köhlert (88. Al Hajj), Tahiri, Haye, Van Hooijdonk (75. Timossi), Sarr