sc Heerenveen start project Ús Pompebledenhart: gratis reanimatiecursussen

28 september 2022 10:30

sc Heerenveen trapt af met een nieuw project: Ús Pompeblêdenhart. Onafscheidelijk zijn sc Heerenveen en de pompeblêden, door buitenstaanders soms hartjes genoemd. Dat is niet gek. Deze sterke connectie vormt de basis voor het project Ús Pompeblêdenhart om bij te dragen aan een dekkend reanimatienetwerk en een hartveilig Fryslân. Zo kunnen seizoenkaarthouders die belangstelling hebben vanaf medio oktober een reanimatietraining volgen.

30082022298846 FPH3118


Het hart is de motor van het leven en zorgt ervoor dat we met onze dierbaren herinneringen kunnen maken, onder andere in ons Abe Lenstra stadion. Onmiddellijk kunnen handelen bij hartfalen is van groot belang, zo bleek afgelopen weekend nog tijdens het LaLiga-duel tussen Cádiz en FC Barcelona. Die wedstrijd werd zaterdag stilgelegd nadat een supporter onwel was geworden op de tribune. Jeremias Ledesma, de doelman van de thuisploeg, werd de held van de wedstrijd door naar de zijkant te sprinten om een defibrillator te halen. Door zijn adequate handelen overleefde de fan het.


Hoe meer mensen bekwaam zijn in het reanimeren en een Automatische Externe Defibrillator (AED) weten te vinden, hoe kleiner de kans op overlijden of langetermijnschade. Daarom bieden we met Ús Pompeblêdenhart kosteloos reanimatietrainingen aan voor onze seizoenkaarthouders. In totaal zijn er acht trainingen die ’s avond van 19.00 tot 21.00 uur plaatsvinden in het Abe Lenstra Stadion. De trainingen, waarvan de eerste op 18 oktober is, worden verzorgd door arbodienst Medprevent, medisch partner van sc Heerenveen. 

Aanmelden is niet meer mogelijk.