sc Heerenveen start seizoen met een punt tegen Sparta

05 augustus 2022 22:48

Na afloop van de seizoensopener stoeiden sc Heerenveen en Sparta Rotterdam met dezelfde vraag: een punt gewonnen of twee verloren? Beide ploegen kregen vrijdag in het Abe Lenstra stadion kansjes om te scoren, maar niemand haalde de trekker over. En dus eindigde het zoals het begon (0-0).

05082022297530 DSC 2977


Na weken van voorbereiding was het vrijdagavond dan zover: weer om de knikkers voetballen, strijden om het echie. Bij sc Heerenveen stond Andries Noppert onder de lat, die daarmee officieel debuteerde, net als Mats Köhlert. Hun eerste wedstrijd in het blauw-wit wilde moeizaam los komen: het was vooral aftasten geblazen.

Kort voor rust noteerde sc Heerenveen het eerste echte wapenfeit van de wedstrijd. Köhlert haalde hard uit, maar zag zijn poging gestopt worden door Sparta-goalie Nick Olij. Namens de bezoekers waren voormalig sc Heerenveenspeler Younes Namli en Jason Lokilo bedrijvig, maar hun schoten waren niet gevaarlijk genoeg.

Geblokt schot van Sarr
Na de pauze trok sc Heerenveen het initiatief naar zich toe. Amin Sarr en Sydney van Hooijdonk werden aan het werk gezet, maar zonder succes. Het dichtstbij was Sarr: na een fraaie slalom stuitte zijn schot richting goal op een Sparta-been. In de slotfase kwam sc Heerenveen goed weg toen een kopbal van Vito van Crooij rakelings naast ging.

De supporters hoopten er vurig op, maar het eerste duel van het nieuwe seizoen wilde maar niet ontbranden. De wil was er, maar beide ploegen ontliepen elkaar weinig. En zo stond dezelfde stand op het bord, als bij de aftrap. Volgende week zaterdag speelt sc Heerenveen opnieuw tegen een Rotterdamse club: in De Kuip wacht Feyenoord.


Opstelling
: Noppert; Van Ewijk, Van Beek, Bochniewicz, Van Aken, Kaib (78. Halilovic); Haye (85. Olsson), Tahiri, Köhlert; Van Hooijdonk, Sarr.


Video's over sc Heerenveen - Sparta Rotterdam