sc Heerenveen trapt af met veertien goals in Koudum

28 juni 2022 22:20

Zoals verwacht mocht worden is sc Heerenveen dinsdagavond de voorbereiding begonnen met veel doelpunten. Tegen de regioselectie Gaasterlân-Sleat scoorde de ploeg van trainer Kees van Wonderen er lustig op los in Koudum (0-14). Het hoogtepunt? De goal van nieuwkomer Mats Köhlert.


Uren voordat sc Heerenveen zijn oefencampagne in beweging zou gaan brengen, was het al gezellig druk op het sportpark van sv Oeverzwaluwen. De profclub verzorgde een clinic waaraan zo'n 150 enthousiaste kinderen aan meededen. Toen die was afgelopen en de spelersbus vanuit Heerenveen Koudum had bereikt, werd het alleen maar drukker en drukker op De Sândobbe.

Rentree Bochniewicz
Niet alleen Koudum, maar ook Oudemirdum, Bakhuizen, Balk, Oudega, Elahuizen en Kolderwolde waren uitgelopen. Spelers van de amateurverenigingen uit deze omliggende dorpen vormden de regioselectie Gaasterlân-Sleat. Die stonden opeens tegenover Milan van Ewijk, Thom Haye en de teruggekeerde Pawel Bochniewicz. Hij vierde na elf maanden zijn rentree.

Een unieke ervaring voor de lokale helden, een verwachte walk-over voor de voetballers van sc Heerenveen. Het doelpuntenfestijn barstte al vroeg los toen Rami Al Hajj het net liet bollen (0-1). Na deze en nog eens twaalf goals, tekende Mats Köhlert voor het slotakkoord. De Duitse vleugelaanvaller trakteerde het publiek op een prachtig hoogstandje, door de bal met de hak over de keeper te wippen en met het hoofd de eindstand te bepalen (0-14).

Heerenveense Boys
De oefenwedstrijd tegen Gaasterlân-Sleat was de eerste voor sc Heerenveen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het volgende duel staat voor zaterdag op het programma: op bezoek bij Heerenveense Boys (aftrap: 17.00 uur).


Regioselectie Gaasterlân-Sleat - sc Heerenveen 0-14
(0-7). 2. Al Hajj 0-1, 9. Van 't Loo 0-2, 21. Koida 0-3, 34. Van der Heide 0-4, 36. Van Ewijk 0-5, 41. Gudnason 0-6, 45. Haye 0-7, 48. Halilovic 0-8, 65. Ismail 0-9, 68. Ismail 0-10, 71. Van Houwelingen 0-11, 78. Tahiri 0-12, 81. Beelen 0-13, 88. Köhlert 0-14.

Opstelling eerste helft: Mous; Van Ewijk, Van Beek, Bochniewicz, Koida; Haye, Al Hajj, Nunumete; Van 't Loo, Gudnason, Van der Heide.

Opstelling tweede helft: Noppert; Stassin (84. Asante), Van Ottele, Van Aken, Van der Plaat (84. Van der Veldt); Beelen, Halilovic, Tahiri; Köhlert, Ismail, Van Houwelingen.